BKV-Figyelő

Megérkezett az első Van Hool autóbusz

BKV figyelő.hu

2009.06.25
15:20

Ma éjszaka megérkezett az első Van Hool autóbusz a BKV Cinkotai Autóbuszgarázsába. A busz bemutatóján (ami jelenleg is tart) én is ott voltam, bár csak telefonnal tudtam nektek képeket készíteni, remélem, hogy a lényeg látszik rajtuk. Jobb minőségű képek kéőbb.

Nem látod a képeket? Kattints ide!



A cég a buszbeszerzésről, és a Van Hool buszokról az alábbi tájékoztatást adta:

Az Ön megkeresésére a BKV Zrt. az alábbi tájékoztatást adja:

A Társaság nem rendelkezik elegendő tartalék autóbusszal a jelenlegi Paraméterkönyvben előírt szolgáltatások biztosítására. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően megvásárlásra kerülő, csuklós Van Hool buszokkal a szükséges forgalmi igények teljesíthetők.

Hogy a buszok mely vonalakon közlekednek majd, azt a BKV Zrt. a buszok paramétereinek ismeretében jelenleg is vizsgálja.

A nyertes ajánlati ár autóbusz nettó 70.000 Euro -  ami a napi €/HUF árfolyamtól függően, körülbelül 20 millió forint - volt. Az első Van Hool busz június utolsó hetében várható, míg a többi a nyáron folyamatosan érkezik majd. Az utasok a tényleges forgalomba állítással kapcsolatos feladatok – pl. a honosítás, a típus oktatás, a menetirányító berendezések és az utastéri klímaberendezés beszerelése - után legkorábban ősszel találkozhatnak a járművekkel.

Egy régi Ikarus csuklós busz teljes felújítási költsége hasonló nagyságrendű, mint a Van Hool járművek beszerzési ára. Azonban az Ikarus járművek műszaki hátrányai a felújítást követően is megmaradnának (magaspadló, alacsonyabb besorolású környezetvédelmi motorok stb.). Így a gazdasági előnyökön túl, műszaki szempontból is kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező Van Hool buszok (8 év átlagéletkor, teljes alacsonypadlós kialakítás, EURO 3-as motor, fejlettebb elektronikus rendszer, nagyobb motorteljesítmény stb.) kerülhetnek Budapesten forgalomba és magasabb színvonalon szolgálhatják ki az utazóközönség igényeit.

2009. június 23.

BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv busz képek fejlesztés sajtótájékoztató cinkota van hool

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása