BKV-Figyelő

Miért hiszi azt a biztonsági őr, hogy mindent megtehet?

BKV figyelő.hu

2009.07.01
07:20

Olvasónk hiába vette meg a 9000 ezer forintos bérletet a metró mozgólépcsőjénél az egyik biztonsági őr úgy bánt vele, ahogy a bliccelőkkel szoktak. Az egyik őr kitépte a kezéből a bérletet, majd azt ordenáré stílusban közölte az utassal, hogy a bérlethamisítókat és bűnözőket szűri ki. Részletek a levélben:

Kedves BKV-figyelö!

Ami velem ma megtörtént talán nem egyedi, és hasonló témában biztos mindennaposak az észrevételek, mégis úgy érzem muszáj legalább magamnak megadnom azt az érzést hogy talán foglalkozik valaki a dologgal, és meghallgat valaki.

Minden alkalommal mikor metróra megyek, már jó elöre ki szoktam készíteni a bérletemet mert tudom hogy úgyis ott lesznek az őrök.

Ez ma is így volt, fél 3 körül mentem a Deák térre, s mivel a bérletet a jobb kezemben tartottam, a jobb oldali ellenörnönek nyújtottam oda. Erre a balomról a másik ellenörnö meglehetösen arrogánsan, szinte fellökött, olyan hevesen próbálta kitépni a kezemböl az igazolványt. Természetesen ez sikerült is neki, három lépéssel odébb rohant és hátat fordítva nekem azonnal a bérletem marcangolásába kezdett. Döbbenten álltam mellette, megkértem hogy adja vissza, és megkérdeztem töle, hogy mire jó, hogy ezt csinálja. Erre ordenáré stílusban, kb bünözönek nézve közölte velem, hogy a bérlethamisításokat szeretné kiszürni, már lefülelt hármat, s eközben végig, mint egy keselyü, a bérletemet rángatta, mert nem tudta kinyitni a tetejét, majd felajánlottam neki, hogy segítek szétszedni, mégiscsak az enyém, tudom hogy kell.

Ekkor odaadta, én pedig kihúztam a régi típusú fehér keretes igazolványból a bérletet, amelynek az egyik oldalát be szoktam hajtani, mert ha ezt nem tenném, akkor az elméretezett keretben nem látszódna rendesen az érvenyességi ideje. Ekkor teljesen vérszemet kapva, mintha lefülelt volna, elkezdte nézegetni a bérletet, ami természetesen eredeti volt, én pedig mondtam neki, hogy csupán azért hajtom be a szélét, mert különben nem látszódik.

Ekkor még mindig undorító és lekezelö stílusban, némi gúnnyal füszerezve odabökte, hogy ha akarom, vesz nekem egy masik tartót, ha ez a problémám. Ebbe annyira belelovallta magát, hogy bevonva az egyre növekvö számú társát bizonygatta, hogy ö elmegy és vesz nekem egyet, kb 35 Ft-ba kerül, várjam meg. Közöltem vele, hogy nincs rá szükségem, egyedül a metróba szeretnék lejutni, de elállták elölem az utat. Útnak indult az ellenör,  de még visszafordulva többször visszaszólt, hogy várjam meg,a társait pedig arra bíztatta, hogy ne engedjenek el. Erre én fogtam magam és erélyesen megindultam, nehogy már feltartóztassanak. Szerencsére nem jöttek utánam csak a lépcsö tetejéröl kiabáltak utánam.

Egyszerüen nonszensznek tartom, hogy tanulatlan, modortalan, frusztrált emberek azt hiszik, hogy azért mert felruházták öket egy karszalaggal, hatalmuk van az emberek fölött. Továbbá mélységesen elszomorítónak tartom, hogy ilyen megalázó helyzetbe hozzanak ártatlan, a BKV szolgáltatásaiért (nem is keveset) fizetö embereket. Ilyen bánásmódot még gyalázatos bünözök sem érdemelnek.

Emellett úgy gondolom, hogy korszerü, kapus beengedö rendszer bevezetésével nem csak az ilyen esetek megszünésével tennék komfortosabbá a közlekedést, hanem egyúttal a bérlethamisítást is ki tudnák szürni. Szerintem tarthatatlan a helyzet, hogy a fizetö emberek minden megállóhoz gyomorideggel közeledjenek, mert sosem tudhatják milyen attrocitás éri öket.

Üdvözlettel, T. Krisztina

komment komment Címkék: budapest bkv metró utas panasz bérlet jegy észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása