BKV-Figyelő

?Menjetek le jegy nélkül, ilyenkor nincs ellenőr?

BKV figyelő.hu

2009.08.17
07:10

-Mondta olvasónknak az egyik mozgólépcsőnél álló biztonsági őr. Az utas jegyet akart venni, de nem tudott, ezért a jegyeket és bérleteket ellenőrző őr azt tanácsolta nekik, hogy blicceljenek nyugodtan. Olvasónk nem érti, hogy miért állnak őrök a metrónál, ha leengedik a bliccelőket, miért nem árulnak inkább jegyet?

Sziasztok!

Egy ma (09.08.05.) reggeli esetet szeretnék veletek megosztani. 5.25-kor lementünk a Kálvin téri metróhoz. Akartunk jegyet venni, hogy eljussunk a Népligetig metróval. A pénztár zárva volt, sebaj, ott az automata! Igen ám, csak hogy a már 2 hónapja használatban lévő 200 Ft-os érmét nem fogadja el, sem a papírpénzt...

Volt összesen 700 Ft-unk apróban, 2 db 200-as érme, egy papír 200-as, és egy fém 100-as. A jegyvásárlás azonban meghiúsult a fent említett okok miatt. Megkérdeztük a lejáratnál álló biztonsági őrt (ellenőrök nem voltak ott), hogy fel tudna-e váltani pénzt, mire a tőle elvárható mogorva stílusban közölte, hogy "Nem én vagyok a pénztár!" Köszönöm - mondtam én -, a pénztár zárva van. Mire ő: Jaaaaa, akkor menjenek le jegy nélkül! Ilyenkor még nincsenek ellenőrök." Hihetetlen! A vállalat saját munkatársa biztat arra, hogy "lógjunk", nagyszerű!

Konklúzióm: akinek nincs aprója, az nem utazhat kora reggel. Vagy ha mégis, akkor hivatkozzon a csalfa biztonsági őrre, hogy ő javasolta az érvényes jegy nélküli utazást. Szóval, bocs BKV, de ma megkárosítottalak titeket 600 Ft-tal. Szerencsére a Népligetnél csak bemeneti ellenőrzés volt. Közben meg az eszem megáll ezen az élhetetlenségen.

Üdv, Anna
 

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz bérlet jegy pénztár bliccelés észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása