BKV-Figyelő

Tovább dolgoznak a bérlethamisítók

BKV figyelő.hu

2009.10.08
06:50

Hamisbérletes posztok tucatja jelent már meg idén a blogon, és a BKV még mindig nem lépett semmit, pedig az alvállalkozók által eladott újra felhasznált szelvények miatt már több nagyobb botrány is volt. Elég csak azt megemlíteni, amikor egyik olvasónkat a rendőrök vitték el egy BKV megállóból és több órán át tartották fogva.

A bérlethamisítás nem állt le. Ugyan úgy gyűjtik a használt szelvényeket a Blaha Lujza téren, és a Ferenciek terén is. A bérleteket gyűjtő kopasz férfi azt mondja az utasoknak, hogy rekordot akar megdönteni, ezért kell neki a lejárt bérlet. Sokan vannak, akik bedőlnek neki, de mi tudjuk, hogy a lejárt bérletekről az érvényességi időt lekaparják (vagy lemossák), átírják, majd továbbértékesítik. Ha nem akarjátok börtönben tölteni a napotokat, akkor jól megnézitek milyen bérletet vesztek, és soha senkinek nem adjátok oda a lejárt bérleteteket. Olvasónk a gyűjtésről videót és fényképet is készített.


Nagyításhoz kattints a képre!

Kedves BKV-figyelő!

Már többször találkoztam a Blaha Lujza téren az Újpalota felé tartó 173E megállójában azzal a férfivel, aki végigkérdezi az embereket, hogy kinek van 2009-es használt bérlete, amit odaadna neki. Egyik alkalommal sikerült is lefényképeznem, később pedig levideóznom. A videónak a lényegi része az eleje, a végén elfordítottam a telefont, mert egyébként túl feltűnő lett volna. A képet és a videót csatolom is.

Kíváncsi lennék, hogy ez a férfi vajon hobbiból gyűjti-e a bérleteket, vagy van valami célja velük. Rendőrt nem volt értelme hívnom, mert a bérletek gyűjtése nem hinném, hogy bűncselekmény, a BKV-s biztonságiakhoz meg azért nem mentem, mert több történetet is olvastam már az oldalon, ahol ők maguk végezték ezt a gyűjtést.

Üdvözlettel: T. G.

 
És íme egy másik ugyan ilyen levél. Itt a helyszín nem a Blaha Lujza tér, hanem a szomszédos Ferenciek tere. A leírás alapján ugyan arról az emberről van szó:

Kedves BKV-figyelő!

Többször olvastam oldaladon arról, hogy hamisított bérletszelvények kerültek forgalomba és ezért több jószándékú utast hurcoltak meg. Ezért hívnám fel a figyelmedet arra, hogy a héten több alkalommal is a Ferenciek terén, a Buda felé induló 7-173 stb busz megállójában egy nagyon rövid hajú és ugyanilyen hosszú borostával bíró, pólós-térdnadrágos 180cm magas, szimpatikus, sportos alkatú fiatalember használt bérletszelvényeket gyűjt az ott várakozóktól. A kezében kb 500-800 darab szelvén van és udvariasan, valamilyen "bérlet-szelvény gyűjtő" rekord megdöntésére hivatkozva kéri el a szelvényeket. Állítása szerint már 2800 darabnál jár.

Azt a rekorddöntést nem értem, nem tudom, hogy valakinek ez megérjen napi több órát, ami nekem erről eszembe jutott, az pedig a rendőrségre tartozna.

Abban biztos vagyok, hogy a rendőrök nem jönnének ki, a srác nem csinál semmi törvény ellenes dolgot ott, azért gondoltam, hogyha Te sem tudsz ilyen "rekordról", akkor a BKV felé ezt jelezve talán Ők hivatalosan felvehetnék a kapcsolatot a rendőrséggel!

Üdvözlettel: Péter

komment komment Címkék: budapest bkv videó utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel kutyaól hamis bérlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása