BKV-Figyelő

Üzemszerű? Több méteres füstfelhőt hagyott maga után a busz

BKV figyelő.hu

2009.12.23
16:20

Olvasónk tegnap a Krisztina téren hatalmas füstfelhőre lett figyelmes. Először azt hitte, valami nagy beleset történt, kigyulladt valami. Amikor közelebb ment látta, hogy egy busz okádta a hatalmas füstöt. (Itt hívnám fel a figyelmet az Index tegnapi cikkére: Magas a szállópor-koncentráció, aki teheti, használja a tömegközlekedést.)

Kedves BKV-figyelő!

Régi olvasód vagyok, sokszor bosszankodtam már a nálad megírt dolgokon. Hasznos és remek dolog ez a blog. Ma olyan dolgot sikerült lefényképeznem, aminek talán helye lehetne rajta:

Dél körül karácsonyi bevásárlásra indultam, amikor a Krisztina téren egy hatalmas füstfelhőre lettem figyelmes. Azt hittem valami baleset történt, kigyulladt valami, de nem. Egy busz okádta a füstöt, valami elképzelhetetlen mértékben - lásd a képet. Eredetileg valószínűleg 178-as lehetett, a kosz miatt nem volt igazán kivehető. Utasokat, ha jól láttam, nem szállított. Az Alagút utca következő sarkán elkanyarodott jobbra, az Attila útra, és folytatta útját az Erzsébet híd felé, folyamatosan a képen látható mértékben füstölve.

Mivel a 18 villamos elment az orrom előtt, végigsétáltam a Horváth kerten át a következő megállóba - s bár a busz ekkorra már messze járt, végig érezni lehetett az általa eregetett, a környezet számára nyilván kifejezetten hasznos gázok átható szagát.

Szóval a buszok közül alig van, ami reggel rendesen beindul, ez már rég nem újság. De mi van a vontatókkal? Környezetvédelemmel? Vagy mondjuk a józan ésszel?

komment komment Címkék: budapest bkv busz karbantartás ikarus utas panasz észrevétel műszaki hiba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása