BKV-Figyelő

Fapados módszerrel lopnak az automatáknál

Király Dávid

2014.11.19
11:57

Telefonfülkéknél, parkolóautomatáknál láttam utoljára ilyet. Némi pluszkeresetben reménykedő emberek papírzsebkendővel vagy más galacsinnal eltömik a gépek pénzvisszaadó nyílását, a gyanútlanok pedig azt hiszik, elromlott a berendezés, ezért nem kapnak visszajárót. A csalók később visszamennek, kibányásszák a zsebkendőt és a bent rekedt pénzt. 

automata_mti_mathezoltan460.jpgFotó: MTI/Máthé Zoltán

Vannak, akik a pénzük után mennek, de sokan csak lemondóan beletörődnek a sajátos "különadóba". Balázs hívta fel a figyelmünket arra, hogy a módszert a BKK új automatáinál is alkalmazzák. Figyeljünk erre oda, és ha ilyesmit észlelünk, jelentsük a BKK-nál, hisz nem a mi dolgunk biztosítani az automaták megfelelő működését!

Hétfőn láttam, hogy a Szent Gellért téri villamosmegállóban egy férfi egy kártyával piszkálja a vadiúj jegyautomata bankjegykiadóját. Kiderült, hogy bérletet vett, és nem kapta meg a visszajárót. Végül sikerült kihalásznia az 500-asát, illetve még előtte egy papírgalacsint.

A papírgalacsint nyilván valaki szándékosan tette a nyílásba, hátha jön majd egy vásárló, aki emiatt a visszajárót nem kapja meg, és annyiban hagyja a dolgot. Ekkor a tolvaj ment volna vissza a papírgalacsint és a pénzt kipiszkálni. Azt hittem, az újfajta automatáknál már kiküszöbölték ezt a csalási lehetőséget, de úgy tűnik, nem. Figyeljünk erre oda!

komment komment Címkék: tolvaj automata visszajáró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása