BKV-Figyelő

"Hát ennek a nevét nem tudom, de az biztos hogy a következő megálló következik"

BKV figyelő.hu

2007.06.29
01:22

Sorra kapjuk a leveket a vicces és rendes sofőrökről. Az észrevételekből és a szövegekből az tűnik fel, hogy ugyan az a sofőr tevékenykedik itt is mint az előzőkben, bár nem mindegyik hasonlít! Mindet egyre jobban érdekel már, hogy nézhetnek ki ezek a fazonok, és kik is lehetnek Ők a valóságban. FELHÍVÁS! Aki ezentúl vicces, jókedvű sofőrrel utazik és rendszeres olvasója a blogunknak, merje elkérni a sofőr elérhetőségeit és továbbítsa nekünk. Tudassátok vele, hogy nem büntetést fog kapni, megígérjük! Aki pontos elérhetőségekkel tud szolgálni az jelezze nekünk e-mailben. Ajándékot kap:) Először jöjjön egy vicces, utána egy jókedvű, udvarias sofőr:)

Kedves BKV Figyelő!

Olvasva egy nem is olyan régi bejegyzésetek a tréfás kedvű sofőrökről, eszembe jutott egy hasonló eset. Egy átmulatott gólyabáli este után az éjszakai 923-assal igyekeztem haza. A buszsafjor a Ferenc-körúttól kezdve, ahol is felszálltam, egészen Rómaifürdőig ontotta magából a hülyeségeket, három nyelven karattyolt, viccet mesélt, affektáló hangon sightseeing-bemutatót tartott, kvázi megállás nélkül.

Tulajdonképpen minden megállót felkonferált, mint valami porondmester a kivénhedt cirkuszi elefántot, megjegyzem, elég ügyesen. Az utazóközönség szakadt a röhögéstől, és én a második beszólás után TUDTAM, hogy ezt valamiképpen meg KELL örökíteni. Szóval elővettem a telefonom, és azóta sem tudom, hogy sikerült ilyen gyorsan írnom az sms-eket, de sikerült mindent szó szerint lejegyeznem, valami 15 sms-nyi tárhelyet elfoglalva. Tehát a most következő monológ egy az egyben, szóról-szóra adja vissza azt a varázslatos buszutat. Ez úton is köszönöm az ismeretlen buszvezetőnek, akit azóta sem láttam-hallottam... talán most is egy szellemjáratot vezet, amiről aztán új és új budapesti legendák születnek. Íme:

- A Ferenc körút és az Üllői út találkozása következik. Óriási lehetőség adódik a 9xx-re való átszállásra.
- A jobb oldali ajtók nyílnak.
- Akik engednek a 92xcsábításának, azoknak most kell leszállniuk .
- Rákóczi tér.Hajdanában szabadfoglalkozású hölgyek [Nem értem tisztán, de TUDOM, miről beszél :)]
- Senki többet harmadszor
- s íme a Népszínház utca. Fantasztikus lehetőség nyílik a xxx-re és egy csomó másra való átszállásra.
- Újabb csukódás kezdődik.
- És jöjjön maga a KIRÁLY, vagy legalábbis a Király utcája. [állunk a pirosban] Hát jó sokáig kérette magát a lámpa, de csak beadta a derekát .
- Akik az Oktogont választották, azok ezt az ajtó feletti gomb megnyomásával érvényesíthetik.
- Az ajtók csukódási folyamata megkezdődik.
- Nyugati pályaudvar. A (..) és a Westend City Center csodás látványa. [németül karattyol, sajnos nem értem tisztán]
- És akkor megint csak a nyugati következik, de most a Westend City Center mellett. Természetesen tovább fogunk menni Margit-híd felé, de az önök megtévesztésére egy Y-kanyart teszünk.
- Még négy perc választ el az indulás csodálatos pillanatától. [viccet mesél egy marihuánát szívó majomról és a vizilóról]
- Még három percig csodálhatjuk a gyönyörű tájképet.
- Ismét a jobb oldali ajtók fognak záródni.
- Hát ennek a nevét nem tudom, de az biztos hogy a következő megálló következik.
- Futva érkező kedves vendégeinket is megvárjuk.
- Széles kínálatunkból a Margit-híd következik. A Dunában fürdeni azonban nem érdemes, mert zavaros a víz.
- Senki többet harmadszor? Margit-híd budai hídfő következik.
- Az ajtók csukódási művelete megkezdődik.
- A Komjádi-uszoda várja szeretettel a lubickolni vágyókat. Vagy ahogy Arany mondta: Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, rögtön befordulunk a lámpánál balra." [tapsot kap]
- Tekintsék meg a gyönyörű Kolozsi teret és környékét.
- Következő ajánlatunk a Tímár utca. [Úgy mondja, mint a húsokat kínálgató hentes. Zseniális.]
- Hamarosan feltűnnek a Flórián tér fényei.
- Tekintsék meg a gyönyörű Bogdáni utat és környékét.
- Éééééés a madarak kedvenc eledele, a Köles utcája.
- Aki nagy szabad strandra vágyik, az Rómaifürdő Erősen gondolkodtam, hogy elmenjek-e a békási végállomásig. A fáradtság győzött, azóta is bánom.

Bon soire, Papp Dániel

komment komment Címkék: budapest bkv sofőrök észrevétel jóarc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása