BKV-Figyelő

A BKV közlekedésének átszervezése utas szemmel

BKV figyelő.hu

2007.07.25
18:25

Helló!

Nem tudom, hogy ilyen - mondhatni elvi, vagy inkább hangulati - kérdéssel érdemes-e Hozzátok fordulni, de megpróbálom.

A VEKE honlapján ( http://www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=357 ) van egy igen részletes ismertetés arról, hogy milyen változások várhatók a közlekedésben. Van benne egy olyan is, hogy a 4-es gyors busz megszűnik, a 4-est és a 105-öst pedig összevonják, és 105-ös viszonylatszámmal közlekedik majd a Gyöngyösi utca és az Apor V. (volt Lékay János) tér között. Azért így 105-ösként mert a BKV meg akarja szüntetni az azonos viszonylatszámokat.

Na emiatt kicsit elszomorodtam, mert a 4-es busz már - ha jól tudom - 1978 óta jár a jelenlegi útvonalán (illetve korábban hosszabb volt a járat), és az elmúlt 29 évben évben nem okozott problémát a fővárosiaknak, azaz senki nem keverte össze a 4-es villamossal (ami a nép száján egyébként sem 4-es, hanem 4-es - 6-os).

Értem a BKV szándékát, nem is oktalan gondolat, de ezt olyan helyeken kellene bevezetni, ahol ténylegesen zavaró lehet, nem ott, ahol nagyobb kavarodást okoz ez a "kiigazító" változás, mint amennyi hasznot. Ha következetes lenne a BKV, akkor a metró sem lenne 4-es, hanem mondjuk 12-es, de persze mondhatja erre a vállalat, hogy a metrót meg a buszt azért csak nem keverik össze, de erre meg mondom én, hogy a buszt és a villamost sem szokták. Gondoljatok bele, összességében mekkora felfordulást okoz ez majd a budapesti tömegközlekedésben, hiszen a 6-os busz, 6-os villamos, 78-as busz, 78-as troli is érinti egymás útvonalát, valamelyiknek tehát változnia kell majd, de melyiknek?

És megéri-e ennyire felborogatni a számozási rendet egy bizonytalan új szisztéma miatt, mikor van egy viszonylag bevált, megszokott régi? (Még ha a régiben ha nagyon erőltetik, tényleg lehet logikai bukfencet találni, de hát mi már csak így szoktuk és szerettük meg). Kicsit olyan ez, minthogy együtt nő fel az ember egy utcanévvel, akkor talán élete végéig az tolul a szájára, akárkire is változtatják meg a feje felett. A 4-es busz nekem 4-es marad örökre, és sajnálnám, ha eltűnne a BKV palettájáról (gondolom az óbudaiak a 6-osukat sajnálnák, és még sorolhatnám ki mit veszthetne el az új számozási szisztéma miatt). Egyébként annyira nem csak az én agylövésem, hogy a személyes ismeretségi körömből ketten is írtak már a BKV-nak ezügyben, épp a napokban derült ki, mikor szóbahoztam nekik. Hát még a többiek, a hallgatag többség, akiket ugyan zavar a dolog, de nem fáradnak a levélirogatással (bár csak bátorítani tudok mindenkit a levélírásra, akit ennek az új módinak a bevezetése zavar).

Ha esetleg közlöd a levelem - amit nem bánnék - kérlek hagyd le a nevem, és az e-mail címem, ennek nincs jelentősége, annak azonban, hogy felhívjuk a vállalat figyelmét egy alapvetően jó ötlet nem túl szerencsés megoldásának a veszélyére, annál inkább...

Kösz, hello Gábor

komment komment Címkék: bkv utas veke észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása