BKV-Figyelő

Spórolás, prémium

BKV figyelő.hu

2007.08.28
01:45

Helló

Mivel Sasadon dolgozom, de a város másik végében lakom, ezért reggel egy kék túra hosszúságú útvonalon közlekedem minden nap. Ezzel még alapvetően nincs is gond. Aki napi rendszerességgel járja be a Zugló-Sasad tengelyt oda-vissza, az korábban joggal bosszankodhatott, hogy Budáról nincs egyetlen közvetlen járat sem Pestre. A tavalyi metrófelújításkor azonban a Cég rendszerbe állította a 239 gyors jelzésű autóbuszt, ami az Astoriától megy ki gazdagrétre, s valami figyelmetlenség miatt ez a járat a felújítás után is megmaradt.

Alleluja! Magával a járattal nincs semmi probléma, mondjuk, hogy délelőtt 9 és délután 2 között miért nem jár, az számomra rejtély, de mindegy. Az utóbbi két hétben azonban finom kis stiklire lettem figyelmes, és jobban belegondolva más járatoknál is találkoztam már ezzel. A menetrend szerint reggel 6-8 között 10 percenként, azaz 10-kor, 20-kor, 30-kor, stb. kell indulnia a busznak az Urániától. Én úgy számítottam ki a saját indulásomat, hogy elérjem a 6.50-es buszt az Astoriánál, mert akkor még senki nincs rajta, le lehet ülni és még viszonylag gyorsan, átér a Hegylja út-BAH csomópont Bermudaháromszögön. Két hete azonban a 6.50-es busz nem jön. Ma reggel direkt csekkoltam: a 6.40-es szépen időben elindult, a 7.00-ás is (végül ezzel jöttem), de a 6.50-es nem.

A helyzet ugyanez a XVI. kerületben is, a 44, illetve 44A (most már más a számozás még nem jegyeztem meg) járatokkal is. Én nem tudom, hogy egy busz egy fordulón mennyi gázolajat fogyaszt, de ha összeadnánk a városban csak úgy kimaradó járatok el nem fogyasztott üzemanyag mennyiségét, valószínűleg elég tetemes mennyiség jönne ki. Nem vagyok konspiratív alkat, de úgy tudom a vezetőknek menetlapot, kell vezetniük, azaz be kell írniuk, hogy mikor indultak, mikor érkeztek. Ezek a sofőrök az el nem indult járatokra is beírják, hogy mentek, a virtuális tankolást meg hazaviszik marmonkannában? Tudom, hogy kissé bizarr, de ebben az országban minden lehet. A lényeg: a tisztelt BKV, ha már egyszer kiírja a menetrendet, akkor tartsa is, legalább az indulási időpontokat, ha már érkezésire képtelen a forgalom miatt.

Lokki

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása