BKV-Figyelő

Bűncselekményre készül a BKV

BKV figyelő.hu

2007.08.31
11:40

A BKV Zrt. úgy tűnik megtalálta a megoldást, hogy a sztrájk idején az elégséges szolgáltatást biztosítani tudja. A megnem erősített információk alapján a menedzsment erőteljes nyomására - kirúgással való fenyegetés - néhány munkavállaló állását féltve nem lép sztájkba, igaz ők nem is tehetnék, hiszen "gazdasági vezetőként" vannak alkamazásban. Ezen munkavállalók nem, vagy csak minimális gyakorlattal rendelkeznek, hiszen irodai alkalmazottak. Felmerül a kérdés, hogy ez nem veszélyezteti e az utas biztonságot.

Annak érdekében, hogy például a metrószerelvények reggel gond nélkül elindulhassanak több érvényben lévő biztonsági előírást hajlandó a mendzsment figyelmen kívül hagyni. Ennek folyamányaként a szerelvényeket éjszaka nem a kocsiszínben hanem az állomásokon tárolják annak érdekében, hogy a munkavállalók nehogy szabotálni tudják a szerelvény kiállását a kocsiszínből. További aggályt vet fel, hogy a szerelvényket ezt követően az állomásokon és un. feszültésg alatti pályán tárolják melyek további veszélyforrást hordoznak magukban. Erre azért van szükség, hogy a reggeli üzemkezdetkor a metrókhoz szükséges áram biztosítva legyen. A metrók számára KÖTELEZŐEN ELŐÍRT napközbeni vizsgálatok is elmaradnak, melyek IGEN SÚLYOS kockázati tényezőt jelenthetnek.

Úgy tűnik, a BKV Zrt. menedzsmentje részére a Közlekedési főfelügyelet által előrírtak betartása a sztrájk idejére nem vonatkozik, mely bűncselekménynek számít!
A fent olvasható levelet egy névtelen BKV dolgozótól kaptuk.

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása