BKV-Figyelő

Mindegy mikori, csak bérlet legyen

BKV figyelő.hu

2008.01.01
13:59

Helló!
 
Kiváncsi lennék a véleményedre a következő kis kisérletettemmel kapcsolatban:

25 éves vidéki lány vagyok. Jelenleg Budapesten tanulok és szakmai gyakorlatom is itt töltöm egy állami cégnél - :) úgysem találnád ki, hogy melyik igazgatóságon. Naponta legalább 5 ször használom a BKV szolgáltatásait, 30 napos diákbérlettel. Az elmúlt 6 évben talán egyszer blicceltem - akkor is menet közben vettem meg a bérletemet. De most gondolkodtatóba ejtett az ellenőrök viselkedése - egyik tanárom a főiskolán említet egy esetet amikor  ellenőrökkel futott össze, nem volt nála jegy s mégis elengedték. Ám amikor csoporttársam nem tudott bérletet venni és egyből ezzel nyitott az ellenőrnek kapásból megvágta a helyszíni bírsággal-, ésa következő kisérlet elvégzésére késztetett:

Ahogy említettem 30 napos bérletet veszek. Jelen pillanatban a bérletem dec 10 - jan 8-ig érvényes, ám fellette a pénztárcámban jól látható helyen a diák igazolványom mellett egy nov7-dec6-ig érvényes bérlet van kirakva. Eddig kb. 5-ször ellenőrizték - Deák tér 2x, 4-6-os villamos 2x, és a 73 trolin -  ellenőrök és egyik alkalommal sem emeltek kifogást ez ellen, vagyis az érvényességet nem vették figyelembe. Talán köszönhető ez kultúrált megjelenésemnek, "irodai öltözet".
 
Szóval történetem, illetve kisérletem lényege, mindössze annyi, hogy bebizonyítsam a ruha teszi az embert a BKV ellenőr előtt is.

komment komment Címkék: bkv ellenőr bérlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS