BKV-Figyelő

"Ennek a g*cinek nincs jegye"

BKV figyelő.hu

2008.03.30
14:05

Tisztelt BKV Figyelő!

Rendszeres olvasótok vagyok. Egy velem megtörtént eseményt szeretnék megosztani veletek.

Ma (03.28) öt barátommal szerettünk volna elmenni egy jót kocsmázni, mert egyiküknek születésnapja volt. Nem a legkisebb termetű emberkék, akikkel életem során találkoztam. Előbb még be kellett ugranunk a szülinapos édesanyjához, hogy pénzt kérjen tőle. Körülbelül este nyolc óra tájt elindultunk a 85-ös busszal Kőbánya Kispest felé. Mindannyiunknál volt bérlet, de nem gondoltuk volna, hogy ilyenkor is lesznek ellenőrök. Már a buszon láttunk egyet. Azért csak azt írom, hogy láttunk, mert minket nem ellenőrzött. Nem értem, ha van pár nagyobb termetű "ficko", akkor már ellenőrizni sem kell őket? Nem törődtünk különösebben vele, inkább mentünk tovább. KöKi-re érve, siettünk a 3-as metró felé.

Mikor odaértünk az ellenőrökhöz, egyik barátom arra lett figyelmes, hogy ráncigál egy idős hölgyet az egyik BKV Ellenőr. Odasiettünk gyorsan, megkérdeztük mi a probléma. Az ellenőr közölte velünk, hogy az idős hölgy kezében lévő kis dobozkában egy macska van. A kiscica nem lehetett 1 hónapos, még egy szőrgombóc volt és csak aludt. Nem értettük a célzást, hogy a BKV Ellenőr, miért nem engedhet át egy "doboz macskát". Illedelmesen közölte velünk, hogy: "ennek a szarszagú gecinek nincs jegye".

Sajnálatos módon nem tudom, hogy kell-e egy macskának jegy, de fogtam magam, és vettem neki egyet. Nem fogadta el az ellenőr, azzal az indokkal, hogy az idős hölgynek kell vennie a jegyet. Én ebben a pillanatban láttam meg, hogy kissé be van "csiccsentve". Nem sokkal később, az egyik barátom elkapta az ellenőr zakója közepét, és elkezdte ráncigálni egy kihaltabb rész felé, ahol csak pár hontalan feküdt. Féltünk, hogy valami probléma lesz, és visszatartottuk, hogy legalább ilyenkor ne csináljon ilyent. Ellökte magától az ellenőrt, és megfenyegette, ha még egyszer meglátja itt kőbányán, hogy valakit ráncigál, akkor megveri. Ellenőr azon nyomban bocsánatot kért az idős hölgytől, és átengedte. Tőlünk megint „el felejtettek" jegyet/bérletet kérni.

UI: A nyolc általánosnak nem tudom, hogy meg kell-e lenni, ha valaki ellenőrnek akar elmenni. Nem tudom miért, de mindenkit felvesznek, akár részeg, akár be van lőve.

Üdvözlettel: Dobrádi Péter, Kőbánya
Idézet az Utazási feltételekből:
"Egyéb kisebb állat (pl. macska, vadászgörény, stb.) díjmentesen szállítható olyan csomagolásban, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és az utasok ruházatát, illetve a járművet nem szennyezi be."

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr észrevétel 3 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása