BKV-Figyelő

Biciklist köpköd a buszvezető

BKV figyelő.hu

2008.05.14
17:12

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket egy CM fórumon leírt eseményre. Mivel postos időpont és rendszám is meg van adva, bízunk abban, hogy felelősségre vonják az illetőt.
2008. május 13-án kb. 08:50 perckor Kőbányán a temető irányából tekertem a Jászberényi út irányában. Ez egy lejtős szakasz ahol szaladnak a kerekek. 35 km/ó engedtem magamnak mivel a jelzőlámpa tiltó jelzést adott.

Az út padkától kb. 80 centire haladtam. A lámpánál a záróvonaltól kb. 2 m távra megálltam s míg várakoztam, arra lettem figyelmes, hogy egy nagyobb járműből szitkok hallatszanak mögülem: "mi a kurva anyádért kell erre jönnöd" stb. Kb. a 3. szitokáradat után hátralestem s megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 68-as viszonylatban közlekedő BKV-busz az (BPI-739). Meglepett, de figyelmen kívül hagytam s várakoztam tovább a szabad jelzésre. Arra lettem figyelmes, hogy a tilos jelzés ellenére elhalad mellettem a busz. Az első kereke akkor került velem egyvonalban mikor a lámpa sárga színűre váltott. A busz hátulja a kerékpáromtól max. 40cm-re haladt el.

A buszöbölben állt mikor elhaladtam mellette s ekkor felkiáltottam neki,hogy "Csak szabályosan!" s haladtam tovább. Hamarosan megelőzött, de úgy hogy ha nem lassítok (37km/ó) frontálisan ütközök vele a jobb hátsó kereke tájékán.

Ezt követően balszerencsémre a következő öbölnél értem utol őt, ahol az ablakon keresztül félig kihajolva felém KÖPÖTT! Megrökönyödésemben előtte kb. 10-15 méterre megálltam, mire Ő nemzetközi obszcén karjelzéseket mutatott nekem.

Délután mikor hazafelé tekertem egy BKV-s busz került mellém. A pilótája az ablak irányába mozdul. Egyből satut rántottam s felkészültem a nyálfürdőre. A sofőr csak a visszapillantó tükörbe kívánt belenézni.

komment komment Címkék: budapest bkv busz bicikli észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása