BKV-Figyelő

Viszik, mint a cukrot

BKV figyelő.hu

2008.09.09
19:46

A fémmel kereskedő, lomtalanításokon is feltűnő állampolgárok számára 1-2 csavar olyan lehet, mint másnak az arany. Már nem csak felsővezetékeket lopnak, hanem csavarokat is a talpfákból. A BKV ezt megunta, nem pótolja, ezért cammog a HÉV.

Tisztelt BKV-figyelő!

 

A Ráckevei HÉV vonalán nagyjából két hete Dunaharaszti és Szigetszentmiklós állomások között mindkét irányban csak lépésben halad a szerelvény. Ennek oka a kalauz elmondása szerint az, hogy ellopták a sínrögzítő csavarokat. Erről a cammogó HÉV-ről az átellenes sínt nézve magam is meggyőződtem, a csavarok valamivel kevesebb, mint fele hiányzik egy kb. 500 méteres szakaszon. Természetesen megvan a lesújtó véleményem a csavarlopkodókról is, de nem értem, hogy a BKV miért nem képes a hiányt pótolni, miközben naponta tucatnyi jármű megy át a kérdéses szakaszon.

 

 Illusztráció

 

Nincs raktáron ilyen bonyolult alkatrészből néhány száz darab? Nincsen ember, aki néhány óra/nap alatt ezt a munkát el tudná végezni? Miért nincs fogalma a kalauznak arról, hogy mikor fogják a csavarokat pótolni? A plusz kb. 10 perc menetidő, aminek egy része már más szakaszokon is gyűlik, tervezhetetlenné teszi az utazást ezen a viszonylag ritka járaton, aminek a menetrendje a "nagy átszervezésben" megváltozott. A csavarlopás sajnos évente ismétlődően előfordul, hasonló forgatókönyv szerint.

 

Köszi a lehetőséget, Richárd

komment komment Címkék: budapest bkv hév utas pana

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása