BKV-Figyelő

Kit érdekel, mikor ment el a metró?

BKV figyelő.hu

2008.10.26
09:57

Talán miénk az egyetlen ország Európában, ahol a metróban nem azt írják ki, mikor jön a metró, hanem azt, hogy mikor ment el. Azon nem gondolkodtak a BKV vezetői, hogy a metróvezetőkön kívül, az senkit nem érdekel? Nekik a követési idő miatt ezt fontos lehet, de az utas azt szeretné tudni, hogy a következő metró mikor jön, és nem azt, hogy hány perccel késte le az előzőt.

Beszélgettem metróvezetőkkel a 2-es metró felújításakor, és akkor azt mondták, hogy ha vége a felújításnak, megcsinálják az órákat is. A metró már egy ideje elkészült, az óra még mindig ugyan úgy használhatatlan, mint eddig.

 

Ekkor ment el az előző

 

Akkor lenne használható, ha kiírnák, pontosan hogyan követik egymást a szerelvények. Több olyan időpont van, amikor 2-4 perces a követés. A 2 a 4-nek pedig épp a duplája. Így sokat nem tudhatunk meg az óráról.

De miért nem egyszerűbb kiírni, mikor jön a metró, ugyan úgy, mint a 3-as vonalon? Ott a metróvezetők is kaptak egy kis órát az állomáson, és a követési időt is tudják figyelni…

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása