BKV-Figyelő

Rossz óra miatt büntettek?

BKV figyelő.hu

2008.12.12
14:29

Néhány buszon a BKV még mindig nem állította át az órákat a téli időszámításra, így amikor az utasok lyukasztanak, jegyük még érvénytelen volt, mert a jövőben utaztak. Olvasónk édesanyját éppen ezért büntették meg a 86-os buszon, ami azért különös, mert a jegyes időkorlátozás egyelőre csak a metróra érvényes, így a buszon elvileg 1 óra elteltével is érvényes a jegy. De akkor miért büntettek?

Tisztelt BKV Zrt.!

 

Ma (2008. december 10-én) délelőtt 9 óra környékén a 86os járaton a Kiscelli utcai megállónál megbüntették Édesanyámat. (389-es sz. ellenőr,pótdíjelismervény száma: 051676).

 

A dolog különlegessége, hogy édesanyám ritkán használja az Önök járműveit, ám ha mégis, van egy gyűjtőjegye, és lyukaszt is jegyet. Így történt ez ma is,ám mivel a busz órái még a nyári időszámítás szerint járnak,így az ellenőrzés idején a jegy már lejárt időpontot mutatott,és megbüntették. Az ellenőr szerint az Ügyfélszolgálaton tehetne panaszt az eset miatt,ám mivel az ellenőr bevonta az "lejárt" vonaljegyet, így állítását igazolni semmivel sem tudja,ráadásul a 6000 Ft-os büntetést a helyszínen befizette.

 

Kérem az ügy kivizsgálását, és a buszokon lévő jegykezelő automaták óráinak beállítását, bár tudom, hogy erre (s)nincs önöknek pénze " A viszonylatjelző táblák javíttatását (FOK-GYEM) a gazdálkodási keretek szűkössége miatt ideiglenesen felfüggesztettük. Budapest, 2008. november 21. Üdvözlettel: Szüts Katalin, ügyfélszolgálat-vezető", de talán mégsem így kéne a BKV szűkös költségvetését kipótolni.

 

Jelen levelet másolatként elküldöm a bkvfigyelo.blog.hu-nak is.

 

Üdvözlettel: Damokos Áron

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS