BKV-Figyelő

Karácsonyi közlekedés

BKV figyelő.hu

2008.12.23
22:00

A BKV Zrt. Karácsonykor is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedés lehetőségét Budapesten. December 24-én napközben a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok a belső végállomásokról jellemzően 15.30-16.00 óráig járnak, ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni. A metróállomásokról induló mindegyik felszíni járat megvárja az utolsó metrót.

Az utolsó metró- és kisföldalatti szerelvények 15.30-kor indulnak a Deák Ferenc téri állomásról, ahol kölcsönösen bevárják egymást, biztosítva az átszállást.

Így a kisföldalatti a Vörösmarty térről 15.29-kor, a Mexikói úttól 15.15-kor indul utoljára. A kelet-nyugati (M2) metró az Örs vezér terétől 15.13-kor, a Déli pályaudvartól pedig 15.18-kor indul utoljára. Az észak-déli (M3) metró Kőbánya-Kispesttől 15.09-kor, Újpest-Központtól 15.10-kor indulnak utoljára.

A Gödöllői HÉV Örs vezér teréről Gödöllőre - Cinkotán átszállással Csömörre -15.56-kor, Gödöllőről 15.18-kor, Csömörről - Cinkotai átszállással - 15.40-kor indul utoljára. A Ráckevei HÉV Vágóhídtól 16.05-kor, Ráckevéről 15.13-kor indul utoljára. A Csepeli HÉV Boráros térről 15.56-kor, Csepelről 15.36-kor indul utoljára. A Szentendrei HÉV Batthyány térről 15.58-kor, Szentendréről 15.23-kor indul utoljára.

Az utolsó fogaskerekű a Városmajor végállomásról 16.00 órakor, a Széchenyi-hegyről 16.24-kor indul.

A nappali járatok üzemzárása után az alapütem szerint közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni. Ettől csak a 906-os autóbusz menetrendje tér el, kb. 23 óráig 15 percenként közlekedik.

Éjjel, 23.00 óra után az éjszakai járatok a szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek.

December 25-én és 26-án minden BKV-járat munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik.

komment komment Címkék: közlekedés bkv közlemény információ tájékoztatás bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS