BKV-Figyelő

Megjavították a garázsba visszaküldött buszt

BKV figyelő.hu

2009.03.20
22:00

A reggeli „Azonnal garázsba küldte a buszt a NKH” című bejegyzésemre ma délután megérkezett a BKV válasza is. A buszt meghegesztették, és visszaküldték a forgalomba, újból szállíthat utasokat. A BKV levele az előző bejegyzésben kommentálható.

Tisztelt Gál Mihály!

Köszönjük, hogy észrevételével ismét felhívta a figyelmet az autóbuszok műszaki állapotára. Sajnos a közlekedési vállalat autóbuszainak átlagéletkora megközelíti a 20 évet, így karbantartásuk egyre nagyobb feladat.

A járművek minden nap üzembiztonsági átvizsgáláson esnek át, ilyenkor ellenőrzik a kormánymű, a fékek, a futóművek és a világítóberendezések állapotát. Forgalomba csak azok a buszok állhatnak, amelyek ezen a vizsgálaton megfelelnek.

A vázszerkezetet hetente egyszer vizsgálják át a műszaki szolgálat dolgozói, az Ön által jelzett autóbusznál a hatósági vizsgálat napján lett volna esedékes. Ennek a vizsgálatnak épp az a célja, hogy az ehhez hasonló szerkezeti hibákat feltárja, és a szakemberek kijavíthassák ezeket.

A helyszíni vizsgálat után a Nemzeti Közlekedési Hatóság garázsba küldte a kifogásolt autóbuszt. Mivel a közlekedési társaságnak nincs forgalombaállítható tartalékbusza, a BKV szakemberei azonnal kijavították a hibát. Így ez a jármű azóta újra szállítja utasainkat céljaikhoz, és a jogszabályoknak megfelelően 30 napon belül megjelenik a hatósági műszaki felülvizsgálaton.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

Hozzászólnál? Elolvasnád az előzményeket?
Akkor kattints ide!

komment komment Címkék: blog budapest bkv busz levél szóvivő utas válasz ellenőrzés észrevétel bkvfigyelo nkh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS