BKV-Figyelő

Húsvét vasárnap láttak ellenőrt a 7-esen

BKV figyelő.hu

2009.04.15
17:20

Egy ellenőr barátom mesélte, hogy vannak olyan kollégái, akik igazi fanatikusok, mert szabad idejükben is dolgoznak a nagyobb vonalakon. Mivel az ellenőrnek nem kell leadni a karszalagját, hazaviheti, így nincs különösebb akadálya annak, hogy egy ünnepnapon, amikor a pénztárak zárva vannak, egy kis plusz jövedelemre tegyen szert. Azok, akik nem sűrűn utaznak BKV-val, otthon hagyják az autót nem tudnak jegyet venni, tehát lehet büntetéseket gyártani százasával.

Olvasónk húsvét vasárnap futott össze ellenőrrel a 7-es vonalon. Az ellenőr egyedül dolgozott az ünnepnapon és mindenképp büntetni akart. Olvasónknak gyanús lett, hogy az ellenőr ezen a vonalon egyedül jár, ráadásul húsvétkor. Részletek a levélben:

Sziasztok!

A következő rövid sztorit szeretném megosztani veletek.

Húsvét vasárnapján jöttünk hazafele a 7es buszon. A hátunk mögött egy háromtagú család ült. Jött az ellenőr, mi meg is mutattuk a bérletünket, de a családnak nem volt jegye. Anyuka mondta az ellenőrnek, hogy vesz tőle, mert a Bornemissza térig nem lehet kapni (még automata sincsen, meg hát abból vegyen jegyet aki kitalálta). Ellenőr közölte, hogy nem. Bünti vagy szálljanak le. Anyuka mondta, hogy nem szálnak és ő tényleg vesz jegyet. Aztán apuka felállt és elküldte az ellenőrt melegebb éghajlatra, hogy vagy adjon jegyet vagy hagyja őket békén. Ja ellenőrünk még kötözködött, hogy előre kell jegyet váltani, és gondolni rá, hogy utazni fognak, és itt van automata, és szálljanak le. Aztán mikor apuka felállt akkor úgy döntött mégsem akar ő annyira itt büntetést írni.

DE a csattanó az most jön. Kelenföld Központnál leszállt az ellenőr, aki EGYEDÜL volt! Javítsatok ki de én úgy tudom, hogy teljesen egyedül még a fenti vonalokon sem dolgozhatnak ellenőrök. Ott is legalább ketten kell lenniük. Ami csak később esett le a, hogy húsvét vasárnap volt. Kizártnak tartom, hogy dolgoznia kellett. Meg az is rémlik, hogy elvileg kell neki jegyet adni ha kérnek tőle (vagy a buszsofőrnek, hiszen tényleg van olyan része a vonalnak ahol se automata se kutyaól, se semmi nincsen, és mi van ha hirtelen kell utazni?) Persze az is feltűnhetett volna, hogy nagyon gyorsan elállt a büntiszándéktól amikor apuka is megszólalt.

Hozzá kell tennem, hogy teljesen normális család voltak.

Szóval figyeljetek oda, hogy ki ellenőri a jegyeket-bérleteket, mert egy kamufigra képes rá, hogy akkor is büntetni akarjon ha nincsen hozzá joga.

Rabyn

komment komment Címkék: budapest bkv ünnep busz büntetés ellenőr utas panasz jegy észrevétel 7 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása