BKV-Figyelő

Helyszíni birságra utazott a kamu ellenőr?

BKV figyelő.hu

2009.05.03
06:50

Olvasónkat -alig, hogy felszállt a buszra- majdnem megbüntette egy ellenőr. Az utas épp a lyukasztó mellett kereste a jegyét, amit ki akart lyukasztani amikor odalépett hozzá az ellenőr, kitépte a kezéből a jegyet és veszekedni kezdett vele, majd tárcsázás nélkül állítólag hívta a rendőröket. Az ellenőr egyedül volt, semmilyen azonosító nem volt nála, (még a szokásos táska sem) és mindenképpen büntetni akart. Olvasónk igazságtalannak érezte az eljárást, és gyanítja, hogy egy kamu ellenőr utazott a pénzére, hisz még azonosító kártyája sem volt, ezért nem fizetett. Bővebben a levélben:

Tisztelt BKV-figyelő!

Velem a következő eset történt tegnap, április 28-án. Délután jövök Budaörs felől olyan 2 óra magasságában a 240E-s busszal. Az utolsó előtti megállónál felszáll egy nagy darab férfi. (egyes egyedül szállt fel) Miután elindult a busz, előveszi a karszalagját. Pont ott szállt fel, ahol én álltam, a busz hátsó ajtajánál. Én épp előtte szálltam fel eggyel és nem volt még kilyukasztva a jegyem, mert keresgéltem a táskámban. Akkor akartam pont kilyukasztani, de ő kitépte szó szerint a kezemből és ráállt arra, hogy megbüntet, mondván, hogy ott álltam a lyukasztó mellett és lett volna időm kilyukasztani.

Már bocsánat, de ne ő mondja már meg, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy az ember kikeresse a jegyét és kilyukassza. Na erre bepöccent a nagy darab állat (hozzáteszem, én magam sovány, 50 kg, 164 cm vagyok, könnyű prédának tűntem, mert egy 120 kg-s férfival biztos nem csinálta volna végig azt, amit velem). Mindenféle lehetőség közül, amit választhatok, hogy ugye postán fizetem be a csekket, stb. ő még választási lehetőséget sem adott. Azt mondja, hogy helyszíni bírság 6000! Mondtam neki, hogy nem fogok neki 6000 ft-ot kifizetni. Akkor előkapta a mobilját mindenféle tárcsázás nélkül belebeszélt a telefonba, hogy rendőrök jöjjenek a Móriczra, mert szükség van rá.

Nem foglalkoztam a dologgal, gondolván, hogy úgysem fogom ott megvárni vele a rendőrt, ha tényleg ott várnának. De valószínű nem beszélt senkivel, mert csak elhadarta a mondókáját, azt letette. Megfenyegetett, hogy bevitet, vagy 24.000,- Ft! Mondtam neki, hogy felejtsen el, nem gondolja, hogy fizetek neki. Miután leszálltunk a végállomáson, elém állt a nagy testével és nem akart tovább engedni. Kérdem tőle, hogy most meg fog verni? Mondom neki, hogy még az igazolványát sem látni, semmi "szokásos ellenőr fekete-táska" nincs nála, nem gondolja, hogy fizetek?! Erre már odajött 2 srác, gondolom már a buszon kiszúrták az "ál-ellenőrt" és szóltak neki, hogy hagyjon békén. Gondolom csak arra utazik, hogy ilyen "kisméretű" utasokat megfélemlít, akik ennek kapcsán majd fizetnek neki.

Karszalagja bárkinek lehet, se igazolvány, se táska semmi nem volt nála. Egy kopott széldzsekiben volt. És csak azt mondogatta nekem, hogy helyszíni bírság 6000! Naponta vajon hány ember dől be ennek és még gondolom több ilyen ál-ellenőr is van, és fizetnek ki feleslegesen pénzeket?! Miért nincs kötelezővé téve, hogy az ellenőrök, csak egyenruhában és igazolvánnyal dolgozhatnak?! Ilyen módon, ahogy ez a férfi is, naponta gondolom több 10 utast "megbüntetnek" saját zsebre.

De én kiálltam magamért és nem hagytam, hogy egy ilyen pofátlan alak, aki bármit tennék  rá, hogy nem ellenőr volt, nem tudott megfélemlíteni és nem fizettem neki semmit. Kicsi a bors, de erős.... :) Mikor másodszor is mondtam neki, hogy én sem láttam magánál semmiféle igazolványt, csak húzta a száját és hagyott elmenni. Ha igazi ellenőr lett volna, simán elővette volna és megmutatta volna. De mivel neki nem volt, nem tudott mit elővenni.

komment komment Címkék: budapest bkv busz ellenőr utas panasz jegy észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása