BKV-Figyelő

„Ezért legközelebb főbelövés jár, hölgyeim” -mondta az ellenőr

BKV figyelő.hu

2009.06.01
09:30

Olvasónk a minap az 55-ös buszon utazott. Amikor felszálltak az ellenőrök az utasok egy része lyukasztani kezdte a jegyét. Két ember nem lyukasztott, hozzájuk odament az ellenőr, de nem büntette meg őket, eltekintett a büntetéstől. A beszélgetésük végén megjegyezte: „Ezért legközelebb főbelövés jár, hölgyeim”. Nem kellett volna, mert a hölgyek mögött egy túlbuzgó jogvédő ült. Részletek levélben:

Sziasztok!
    
Gondoltam megosztok én is egy rövid, 2-napos történetet. Késő délután utaztam hazafelé, amikor az 55-ös buszra ellenőrök szálltak fel. Páran rögtön lyukasztgatni kezdtek, de mire az ellenőr odaért, még mindig volt 4 35-45 közötti hölgy, akik akkor akarták érvényesíteni a jegyüket. Az ellenőr egy láthatóan szegény, egyszerű idősebb férfi volt, aki azért próbált ez ellen tenni - vagyis szólt nekik, hogy ezt így nem lehet, és meg kell őket büntetnie. A "hölgyek" fapofával nem szóltak egy szót sem.

Az ellenőr pár percig láthatóan zavarban álldogált, majd tovább hümmögött, hogy ez többet ne forduljon elő, majd vicceskedve hozzátette, hogy ezért legközelebb "főbelövés jár, hölgyeim". Épp summáztam magamban, hogy milyen rendes volt velük, és legalább elnézést kértek volna, meg hogy többet ilyen nem fog történni, vagy valami emberi reakció. Ekkor a hölgyek mögött ülő huszonéves bölcsész-jogvédő lány hevesen kitört, hogy hogy meri az ellenőr megfenyegetni a hölgyeket, és ezért rendőrt kellene hívni.

És persze ekkor már a "hölgyek" is hevesen háborogni kezdtek a főbelövés miatt. Én pedig nem akartam hinni a fülemnek, hogy miért nem köszönik meg, ha valaki rendes, miért kell rögtön negatívumot hallani mindenben. Az ellenőr pár perc múlva leszállt, aztán én is, de két napja bánom, hogy nem szóltam egy szót sem. Akármilyen is egy szolgáltatás, de ha igénybe veszem, akkor fizetek érte, ha pénzbe kerül. Ha zavar, akkor nem BKV-zok, és nem fizetek, és nem értem meg a kifogásokat...
 
Üdv, a Morgó

komment komment Címkék: budapest bkv busz ellenőr utas panasz beszólás jegy észrevétel 55 ös bliccelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása