BKV-Figyelő

Többször megnyomták a vészjelzőt, de a sofőr kikapcsolta

BKV figyelő.hu

2009.06.19
16:50

Olvasónk tegnap a turisták által kedvelt reptér busszal (200E) utazott. A buszra az egyik megállóban egy félmeztelen részeg utas szállt fel, aki utastársait zaklatta és ütögette. Az utasok jelezték a buszvezetőnek a problémát a vészjelző megnyomásával, de akárhányszor megnyomták, azt a buszvezető kikapcsolta. Megértem, hogy sokan nyomják meg véletlenül (vagy viccből) a vészjelzőt, de a 3. jelzés után azért illene hátranézni, nincs-e probléma. Az utasok megunták a vészjelző nyomkodását ezért egyikük előre ment, és szólt a buszosnak, aki végül letette a részeg utast.

Kedves BKV figyelő!

Mai napon (06. 18.) egy igen érdekes esetnek voltam a szem és fültanúja a 200E jelzésű buszon (reptérbusz. )Barátommal tartottam hazafelé a repülőtérről. A busz televolt főleg külföldiekkel és azok csomagjaival.

A Csévéző utcai megállóban egy idősebb úriember szállt fel a buszra akit egy részeg félig meztelen úr követtett és az előtte haladó úrnak "magyarázott". Az ajtók csukódtak, majd szóltam a barátomnak, hogy menjünk előrébb, mert a csukló környékén nincs levegő és büdös alkoholszag van. El is indultunk majd a részeg ember az idős urat sértegetni és fenyegetni kezdte, idézem: "Két megálló azt úgymegverlek..." a buszon csönd lett és mindenki rájuk figyelt. Először azt hittem, hogy csak viccel az ember mert ismeri de nem így történt. Az idős úr válaszolt valamit, de nem hallottam.

Erre a részeg egy hatalmas tockost adott neki, visszhangzott az egész buszon. A buszon haláli csend lett és minden turista odafigyelt. (gondoltam szépen vagyunk kilépnek a reptérről és ez várja őket) elindultam a sofőr felé hogy szóljak neki. Egy srác odament és megkérte, hogy nyugodjon meg. A részeg tudomást se vett róla majd magyarázott tovább és tovább osztotta a nyakleveseket az idősebb embernek aki majdnem szó nélkül tűre azt. egy hölgy a vészjelzőhöz nyúlt és megnyomta. Mivel a 2. ajtónál álltam ezért hallottam, hogy a sofőrnél jelez a vészjelző. A sofőr egy gombnyomással kikapcsolta a jelzést. A hölgy ismét megnyomta a vészjelzőt a sofőr ismét kikapcsolta. de a tükörbe se nézett. hogy mi történik. A hölgy megnyomta harmadszor is de a vezető ismét kikapcsolta. Egy másik hölgy előrement a vezetőhöz és bekopogott hozzá és így szólt:

-Elnézést egy úr zaklat egy utast.
-Tessék?
-Elnézést egy úr zaklat egy utast.
Megálltunk a megállóban a sofőr kiszállt, elindult hátrafelé és közben ezt mondta:
-Kiaz miaz már megint????? hátraért a sofőr de az ember nem vette észre majd a sofőr megszólalt:
-Szállj le! És meglökte az ajtó felé.
Az ember leszállt és mondta tovább a buszmegállóban a magáét, a sofőr visszaült és ment tovább.

komment komment Címkék: budapest bkv busz részeg verekedés utas panasz észrevétel vezető vészjelző

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása