BKV-Figyelő

Sikeres a 2 hete bevezetett első ajtós felszállás

BKV figyelő.hu

2009.06.19
12:40

A BKV vizsgálja a rendszer további járatokra történő kiterjesztését

A BKV június elejétől vezette be az első ajtós felszállást a kisebb utasforgalmú 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A járatokon. A kéthete bevezetett intézkedés célja a jegyellenőrzés hatékonyságának fokozása, a jegyekért és bérletekért nem fizetők kiszűrése, ezáltal a bliccelésből eredő károk csökkentése. A tapasztalataink továbbra is bizakodásra adnak okot, ugyanis az intézkedés hatására jelentősen nőtt járatainkon az utasbiztonság, valamint a járművezetők által értékesített jegyek száma is. A Társaság vizsgálja a hatékony intézkedés kiterjesztésének további lehetőségeit.

Mint ismeretes, a BKV kísérleti jelleggel vezette be az első ajtós felszállást, melynek lényege, hogy az érvényes jegyet vagy bérletet még az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni az első ajtónál. A jegyekért és bérletekért becsületesen fizető utasok érdekeinek védelmét szolgáló utasbarát rendszer azonban a babakocsival utazók és mozgáskorlátozottak részére lehetőséget biztosít a 2. ajtónál is felszállni.

A bevezetést követően járművezetőink nagyobb utasbiztonságról számoltak be, valamint az értékesített jegyek számának növekedéséről. Az utasforgalom kisebb mértékben csökkent, ugyanis az említett járatokon megszűnt a bliccelés.

A kezdeti időszakban néhány járaton alkalmanként néhány perccel nőtt a menetidő azok miatt, akiknek nem volt jegyük vagy bérletük. Ez az idő azonban – miután az utasok megszokták az új típusú felszállási rendszert – jelentősen csökkent.

A tapasztalataink alapján a hatékony intézkedéseket már a bevezetés napjaiban is kedvezően fogadták az utasok, csupán az érvényes jeggyel és bérlettel nem rendelkezők körében okozott kisebb fennakadást. Továbbra sem megengedhető, hogy a bliccelésből eredő károk terheit azok az utasaink viseljék, akik becsületesen, jogkövető módon jegyet vagy a bérletet vásárolnak.

A kezdeti tapasztalataink jók, bővebb tájékoztatást a kísérleti időszak lezárulta után tudunk adni. Azonban annyi már bizonyos, hogy a Társaság vizsgálja az ellenőrzési rendszer kiterjesztésének további lehetőségét. A BKV Zrt. célja az utazóközönség elégedettségének növelése, hiszen valamennyi intézkedésünk fizető utasaink érdekét és biztonságát szolgálja.

komment komment Címkék: budapest bkv közlemény visszajelzés utas pozitív észrevétel első ajtó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása