BKV-Figyelő

Felszakadt az utas szája, letörtek a fogai -megverték a biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2009.06.30
06:40

Olvasónkat és barátját a minap azért verték meg a Csömöri HÉV-en a biztonsági őrök, mert egyikük feltette a lábát az ülésre úgy, hogy a táskája a cipője alatt volt, tehát az nem érintkezett a lába az ülés szövet részével. Az utasnak felrepedt a szája, és több foga is letörött. A kiérkező rendőröknek a biztonsági őrök hazudozni kezdtek, ám amikor előkerültek a szemtanúk kiderült az igazság. A XVI. kerületi rendőrkapitányságra érkezett bejelentés az ügyről, már vizsgálják az eset körülményeit. Részletek a levélben:

Kedves BKV Figyelő!

Hallottam már a BKV ügyeletes verőlegényei, a  Discrate Securitysok által elkövetett rémtörténetekről, de mindig kicsit szkeptikusan álltam hozzá az ilyen, látszólag kicsit talán túlságosan is egyoldalú esetekhez. Nemrégiben egy barátommal együtt azonban a saját bőrünkön volt alkalmunk megtapasztalni a szóban forgó "rendfenntartó" szervezet diszkrétségét...

Barátaimmal (9 fős, 16-17 éves fiatalokból álló társaság) valamivel nyolc óra után Csömör felé tartottunk a HÉV-vel. Hosszú napon voltunk túl, ezért többnyire mindenki csak hátradőlt, és élvezte a vonat halk zakatolását, még csak nem is nagyon beszélgettünk. Mindannyian érvényes jeggyel, bérlettel utaztunk. Valamelyik mátyásföldi megállóban egyik barátom (vasággyal együtt ötven kiló típus) öt-hat perc fészkelődés után (Valóban helytelenül) nekitámasztotta  a lábát a vele szemben található üléssornak. Talán épp Cinkotánál járhattunk, mikor az állomáson felszállt két, első ránézésre börtöntöltelék hajléktalannak is csak b-kategóriásnak tűnő úriember. "Másszá' má' le az ülésről!" kiáltotta a kevésbé nagydarab, mire barátom a szükségesnél valamivel vulgárisabb hangnem ellenére eleget is tett a felszólításnak.

Pár perc elteltével azonban még mindig sehogy nem sikerült kényelembe helyeznie magát, így hát felrakta az ülésre a táskáját, és arra tette a lábát. Kis idő múlva a két úr határozott léptekkel megindult felé, majd mikor odaértek, egyikük (190 centi, körülbelül ugyanennyi kiló) minden előzetes kommunikáció nélkül lekevert neki egy izmos pofont. Ezt látva felálltam a három kocsisorral hátrébb található helyemről, és odamentem az őrhöz, hogy megpróbáljam tisztázni a helyzetet, ám mielőtt még megszólalhattam volna, egy durván húsz centiméter átmérőjű ököl állt az arcomba.

A szám felrepedt, két első fogamból nagyobb darabok törtek le. A két férfi ezután tarka káromkodások közepette közölte, hogy örüljünk, hogy ennyivel megússzuk, és hogy kevesebbért is vertek már agyon embert. Meg sem bírtunk szólalni a rökönytől.

Csömör, végállomáson elmeséltük a vezetőnek a történteket, tőle tudtuk meg, hogy a két úriember a BKV alkalmazottai, a Discrate securitynak dolgoznak, és a tömegközlekedési eszközökön való rendfenntartás lenne a feladatuk. Ezután az "őrökkel" együtt elküldött minket a Cinkotai forgalmi irodába, ahol már várt ránk a két kirendelt rendőrtiszt. Érdekes módon mire a jegyzőkönyv felvételére került sor, a történet pár helyen módosult a szekusok szemszögéből.

(Rágyújtottunk a vonaton, provokáltuk őket, barátom az igazolványuk megmutatása ellenére sem volt hajlandó levenni a lábát, hátulról akartam megtámadni a nálam háromszor nagyobb férfit, alkoholos befolyás, stb...)

Mire az egyik rendőrtiszt közölte velük, hogy hét tanú várakozik az iroda előtt, az okosabbik verőlegény gyorsan közbeszólt: "Ja, akkor csak leszállás után gyújtottak rá." A feljelentést természetesen megtettük, ma megyek látleletet vetetni a fogamról. Remélem mihamarább pozitív fejleményekkel szolgálhatok majd.

Bemflenco

komment komment Címkék: budapest bkv rendőrség feljelentés verekedés hév utas panasz biztonsági őr testi sértés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása