BKV-Figyelő

30 perccel a baleset után jött a mentő

BKV figyelő.hu

2009.08.10
10:30

Ugye a BKV buszaiba eddig azért nem kellett elsősegély nyújtó felszerelés, mert a BKV járműveihez hamar kiér a mentő, illetve a BKV gyorsreagálású egységei is pillanatok alatt ott vannak a balesetnél. Olvasónk szemtanúja volt egy 74-es troli és egy részeg találkozásának. Lenti levelében leírja, milyen gyorsan ért ki a mentő és a gyorsreagálású egység a balesethez, persze nem az Ő hibájukból, csupán elfelejtettek szólni nekik. Levél végén található egy idézet az Nemzeti Közlekedési Hatóság leveléből.

Kedves BKV-figyelő!

Olvasom a blogot és mindig csak bólogatok h igen, igen, velem is megesett, láttam már ilyet stb. az elmúlt héten viszont 2 nagyon durva esettel is találkoztam. HIHETETLEN! Kedden olyan fél 7 fele este egy matt részeg férfi az Almásy térnél úgy döntött h kiveti magát a 74-ess troli elé, persze nem direkt, csak nem tudott járni. Troli oldalról kicsit elkapta, (folyt egy kis vér, horzsolások stb. de mint mindig a részeg ebből semmit sem fogott föl papírja persze nincs, miért is lenne nála)

Rögtön leszállt a sofőr, utasok szintén, beszólt a hangosbemondóján a központba hogy mi történt. Várunk a mentőre. Várunk. Eltelik 30 perc és még mindig semmi. Az utasok addigra szétszéledtek és inkább gyalog mentek tovább, viszont a kocsisor egész méretesre duzzadt a Troli mögött és mindenki nyomta a dudát mint süket a csengőt. Egy öreg néni aki nem adta fel hogy azzal a Trolival még aznap eljut valahova, elkezdett pattogni, hála istennek! Mert addig puffogott míg ő is felhívta a mentőket hogy ugyan már hol vannak, erre mentősök közölték hogy hát ők erről az egészről nem is hallottak! Sofőr csak pillázott, ő azt hitte, hogyha beszól a központba lesz annyi eszük, hogy hívnak egy mentőt.

Vagy kötelező a sofőrnek a mobiltelefon? Mindegy, miután a néni szólt a mentőknek jöttek. Persze részeg pasi elvitték (nem volt semmi komoly baja szerencsére de úgy tűnik a BKV felől aztán nyugodtan el is vérezhetett volna). Megkérdeztem a sofőrt, hogy akkor végre mehetünk? Hát nem, mert rendőrök, helyszínelés stb. Oké  jogos. Elindulok gyalog, hab a tortára h a Dohány utcai megállónál az ellenkező irányból (nem tudom mi a  neve) rengetegen állnak és néznek erősen h hol a troli. Gondoltam szólok nekik h még legalább fél óráig ne álljanak ott (de miért nekem kell szólni? Tájékoztatás samfu?) Egy páran elindulnak és megköszönték az infót, páran hitetlenkedve néznek rám, de legalább a fele ember ott maradt, nem is tudom miért.

A másik eset szimplán vérlázító. Nem írok bőrszínt, teljesen fölösleges és amúgy sem az számít. 4-6-os villamos. Wesselényi-ig utaztunk volna barátaimmal kb este 8 felé. Láttuk h egy fószer álldogál nem messze tőlünk, semmi gyanús, kapaszkodik. Egyszer csak amikor a Blahához értünk, már épp lassít a villamos, fogja magát, belerúg egy hatalmasat az ajtóba, ami betörik. Villamos megáll, ajtó ki, faszi elszalad, mi megg nézünk hogy mi van? Ez most mi? Sofőr mondja h rendőrt kell hívni, nem megy tovább. Ja új fajta villamos volt természetesen, gondolom nem 2 Forint lesz kifizetni a hülyegyerek rossz napját.

E felmentés mai napig érvényes indoka az, hogy a BKV korszerű hírközlő- és kommunikációs berendezésekkel folyamatosan biztosítja a kapcsolattartást az autóbuszvezetőkkel, mellyel a busz vezetője azonnali segélykérést tud kezdeményezni a balesethelyszínelő szolgálattal, illetve a szolgálaton keresztül el tudja érni a mentőszolgálatot, tűzoltóságot és rendőrséget is. A BKV gyors reagálású mobil egységei riasztás esetén korszerű járművekkel és technikai berendezésekkel (baleset, műszaki meghibásodás, stb.) a város bármely pontját igen rövid idő alatt, késedelem nélkül el tudják érni és a szükséges, szakszerű segítséget, hozzáértő személyek asszisztenciájával biztosítani tudják.

komment komment Címkék: budapest bkv busz baleset részeg utas panasz észrevétel troli gyalogos vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása