BKV-Figyelő

Megsértődött a buszvezető, nem dolgozott tovább

BKV figyelő.hu

2009.09.18
07:10

„Már megint késett, fel fogom jelenteni” –mondta egy valószínűleg szellemileg sérült idősebb utas a 112-es busz egyik vezetőjének. Ezen a beszóláson a BKV-s annyira felhúzta magát, hogy cigivel a szájában kipattant a fülkéből szóváltásba keveredett a bácsival majd kijelentette, a busz befejezte a futást mára. Én már csak azt nem értem, hogy egy hülyével miért kellett leállni vitatkozni. (Szó se róla megértem, hogy idegesen nem vezet tovább, de ha nem foglalkozna hülyékkel, nem idegeskedne).

Kedves BKV-figyelő!

2009.09.12.-e szombat, 21:45, Ferenciek tere, 112-es járat Buda fele, BPI-342 frsz. Pszichopata kinézetű sofőr. A megállóba beálló buszra felszálló utasok közül egy bácsiforma beszólt a sofőrnek, hogy már megint késett, és hogy fel fogja jelenteni. Irgum-burgum, hát kit nem érdekel?

Hát hős sofőrünkett igenis érdekelte: lüktető szemekkel mint egy gekkó, cigivel a szájában kipattant a fülkéből, és szabályosan leteremtette az utast, hogy az "nézzen már át a túloldalra (a Ferenciek túloldalára). Nem látja, hogy mekkora a dugó?" A bácsika visszaszólt, hogy üljön vissza és vezessen. Mire sofőrünk ékes magyarsággal kifejtette, hogy lesz*rja mit ugat az utas itten, és hogy akkor beszól a diszpécsernek , és forgalmi okok miatt a kocsi befejezte a futását mára.

Nos, az édesanyjával. Azzal. Azt nem állítom, hogy nem az utas kezdte. De azt igen, hogy a sofőr rosszul, és durván reagálta le. Túlreagálta.  Először is, a buszsofőr közfeladatot eláttó izé, de ez nem jogosítja fel rá, hogy emőgé bújva azt csináljon, amit akar. Semmi olyan az utas nem tett, hogy a kocsit emiatt ki kelljen vonni a forgalomból. Kicsit haragudtunk rá :) , így megkérdeztük, hogy miért nem ad gázt , és megy tovább. Mire ő: ilyen idegállapotban nem hajlandó tovább vezetni, fél attól, hogy karambolozik.

Ugye, a Ferenciek egy idegenforgalmi központ, a busz harmada nem magyarul beszélt. A legnagyobb égés az volt, amikor meg kellett magyarázni egy külföldi lánynak, hogy miért nem megyünk már, és miért üvöltözik a sofőr és miért viselkedik így.

Nem értem, ha nem bírja ezt a munkakört a sofőr, miért nem megy mondjuk pálmaházba majmot etetni, vagy mittudomén. Nem értem továbbá, hogy egy ilyen kis ideggyenge s*gg hogy merészel a többi utas idejével játszadozni. Nem azért ülünk buszra, mert élvezetes ("élvezetes BKV közlekedés" - ez önmagában őnellentmondásos), hanem mert el akarunk A-ból B-be jutni. És gyorsan.

Nem értem azt sem, miért kell kis Budapestünket tovább alázni ilyen viselkedéssel a turisták előtt, akik úgyse sokan vannak. És legvégül azt nem értem, ha a sofőr dohányzik, ezt egy másik utas szóvá teszi, akkor miért nem fogja be a száját, és megy tovább Mármint a sofőr.

Mindent egybevéve ez az incidens megmutatta nekem, mire képes egy békávésofőr. Ijesztő volt és tekintélyt parancsoló. Szóval kedves utas, szádat betedd, kuss, és ha el akarnak elfuvaroznak, ha nem akarnak, ott hagynak az út szélén, és le is üvöltik a fejed, szóval mi kérünk bocsánatot.

Üdv: Levi

komment komment Címkék: budapest bkv vita busz hülye dugó utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása