BKV-Figyelő

Zenét hallgatott a buszos, ezért nem hallotta a kiabáló utast

BKV figyelő.hu

2009.09.25
14:50

Olvasónk a 112-es buszon akart egy buszvezetőtől segítséget kérni. Kopogtatott a fülke ablakán, kiabált, de a buszvezető nem reagált, mint később kiderült azért, mert mindkét füle be volt dugva, zenét hallgatott. Az ilyen buszvezető a vészjelzőt és a szirénázó autókat hogy hallja meg?

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon 12 óra körül utaztam a Rákóczi úton a 112-es buszon. Mivel nem vagyok ismerős a környéken és a buszvezető nem mondta be a megállók neveit előre sétáltam az Astoria megállónál, hogy míg áll a busz és felszállnak az utasok.

Kopogtatok a vezetőfülke ajtaján, szólítgatom a vezetőt „elnézést, elnézést” szavakkal, de nem figyelt. Kopogtattam tovább, de csak akkor vett észre, amikor a tükörbe belenézett és indult a busz. Kinyitotta az ajtaját, akkor vettem észre, hogy mindkét fülébe fülhallgató volt, zenét hallgatott, ezért nem hallotta, amikor szabályosan kiabáltam.

Azt kérdezném önöktől, hogy mennyire veszélyes ez? Így hogy hallja meg az utasok kiabálását, ha segítség kell, vagy a vészjelzőt? Feltételezem a mentő és a rendőrség szirénáit is csak késve hallja meg ha nagyon hangos a zene. Megértem a buszvezetőt, mert fárasztó lehet ez a munka, de nem tudná az egyik fülét szabadon hagyni?

BKV-nál nem teszek panaszt, nem célom a „kisember cseszegetése”, az úr a a kérdésemre normálisan válaszolt, de a rendszámát feljegyeztem, ha egy vizsgálat esetén kellene átadom… Az lenne a legjobb, ha eljutna hozzá a panaszom, és saját maga tudna változtatni ezen a hibán, mindenféle büntetés nélkül.

Tisztelettel: B. Eszter - Budapest

komment komment Címkék: budapest zene segítség bkv busz utas panasz tájékoztatás észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása