BKV-Figyelő

A 166-os buszon ámokfutó veri az utasokat

BKV figyelő.hu

2009.09.26
05:50

Egyre többeket tölt el rémülettel a közbiztonság mind jobban tapasztalható hiánya. Különösen megdöbbentő az olyan eset, amely teljesen értelmetlennek tűnik. A 166-os buszjáraton nem először fordul elő, hogy egy ámokfutó ötletszerűen leüt egy utast, majd, mint aki jól végezte dolgát, távozik. A rendőrség egyelőre tehetetlen.

Szeptember elején egy 14 hónapos kisfiával utazó nőt ért támadás, aki miután hiába fordult esetével a rendőrséghez, Dámsa József képviselőt kereste meg az ügyben.

– Szeptember 2-án reggel 8.0 és 8.0 között a 166-os jelű buszon – miután az Ady Endre megállónál felszálltam 14 hónapos kisfiammal – egy ismeretlen, erős testalkatú férfi minden előzmény nélkül, teljes erőből fejbe vágott. A férfi a mögöttem lévő ülésen ült. Nagydarab, kicsit elhízott, bandzsa. Kisebb agyrázkódást kaptam, ami 8 napon belüli sérülésnek minősül. A buszon többen tanúi voltak az eseménynek. Sajnos, mivel egy rövid időre elvesztettem az eszméletemet, abban a pillanatban nem voltam abban az állapotban, hogy helyesen reagáljak. Kiabáltam, ám ezt a sofőr nem hallotta. Pedig be kellett volna záratni a busz ajtaját. Így az illető leszállt az alacskai megálló előtt.

Később a buszon utazók elmesélték, hogy ezen a járaton sorozatosan csinálja ezt ez az illető. Volt olyan utas, aki már 4 alkalommal látta, hogy fejen ütött embereket – foglalta össze az átélt borzalmakat a neve elhallgatását kérő hölgy. Az eset után sérüléséről látleletet vetetett fel, majd a rendőrséghez fordult, ahol ugyan a kapitányság munkatársai segítőkészek voltak, de sok jóval nem biztatták. Tájékoztatásuk szerint jogi lehetőségük nincs arra, hogy egy 8 napon belül gyógyuló esetet vizsgáljanak.

Dámsa József képviselő az ügyről már egyeztetett is a kerületi rendőrkapitánnyal, dr. Kőhalmi Zsolttal. A rend­őrkapitány szerint nem egyszerű az ilyen eseteket felderíteni, de nem lehetetlen. Az esetről értesülve beszélt a polgárőrséggel is, és a rendőrség is nyomozásba kezd, ám várhatóan csak tettenérés esetén lehet sikeres az akció. Ilyen helyzetet tapasztalva, amennyiben mód van rá, bárki feltartóztathatja a bűncselekmény elkövetőjét a rendőrség megérkezéséig. Ha a buszon tetten érik, akár egyenesen a rendőrségre is mehet a busz. Dr. Kőhalmi Zsolt tájékoztatása szerint volt már ilyenre példa.

– Mindez még inkább felhívja a figyelmet a rendőrség problémáira – tette hozzá Dámsa József. – Mind jogilag, mind technikailag, mind pedig a személyi állományt meg kellene erősíteni ahhoz, hogy a közbiztonság érdemben javulhasson, és az ilyen esetekkel is foglalkozhassanak, hiszen különösen súlyossá teszi a történteket, hogy nem először fordul elő, és bármikor megismétlődhet.

(Helyi Téma)

komment komment Címkék: budapest cikk bkv verekedés utas panasz támadás észrevétel helyi téma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása