BKV-Figyelő

Megpofozná a villamossínen tekerő bicikliseket

BKV figyelő.hu

2009.10.01
07:10

Az idei év egyik legérdekesebb kerékpáros balesete az volt, amikor egy biciklist a villamossínek között egy autóbusz ütött el a kiskörúton. Igen, villamossínen, biciklist egy busz. De úgy néz ki a kerékpárosok nem tanultak az esetből. Ugyan úgy cikáznak a villamosok között, veszélyeztetve ezzel a saját életüket, mások biztonságát és Budapest közlekedését:

Tisztelt BKV-figyelő!

Sajnálom, de le kell írnom, hogy amit a kerékpárosok művelnek a 47-49es viszonylatú villamosok vonalán (és valószínűleg még más, egyéb helyeken is), az a felelőtlenség legfelsőbb határát is túlszárnyalja.

Gyakran utazom az említett villamosokkal munkába menet, vagy onnan hazafelé tartva, de megesik az is, hogy munkaidőben kell igénybe vennem a villamost! Ezzel semmi gond nincs is, mindaddig, míg egyszer valami idióta kerékpárost egyszer ki nem lapít egy villamos, ugyanis nem elég széles számukra a közút, inkább a villamos vágányokon a villamos előtt-mögött tartják célszerűbbnek, s minden bizonnyal menőbbnek a közlekedést!

Én csak azt szeretném tudni, hogy ezek az esztelen, felelőtlen emberek, mikor ilyet tesznek abba belegondolnak-e, hogy bármikor eleshetnek (amire gyakran van példa), defekt vagy egyéb más hiba miatt hirtelen meg kell állniuk? Abba belegondolnak-e, hogy ilyenkor mögöttük, egy SZABÁLYOSAN közlekedő, 100-200 embert magába foglaló, bő 40 tonnás jármű mennyi utat tesz meg, mire megáll? És természetesen nem maradnak el gyakran a szabálytalankodók részéről a nem épp intelligens anyázások, s bemutatások sem!

Én, szívem szerint lekevernék naponta ott nem egy pofont a T. szabálytalankodó kerékpárosoknak, aztán mehetne felvonulni felképelve, s kissé elgondolkodva azon, hogy ŐT is és mindenkit haza várnak! Miért kell más embert, embereket a járművezetőket veszélybe sodorni ilyen felelőtlen, s leginkább ostoba tettekkel?

Én szívem szerint szorgalmaznám a BKV-figyelő segítségével, valamilyen hathatós, hatósági ellenőrzés bevezetésit, ugyanis a kerékpárosoknak könnyen van nagy szájuk, hisz semmilyen azonosítóval nincsenek ellátva!

Várom az esetleges észszerű ötleteket, s köszönöm a figyelmet.

B. Robert

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv busz kerékpár villamos utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS