BKV-Figyelő

Orbán már a következő metrót építené

BKV figyelő.hu

2009.10.28
15:40

A metróra szükség van, "nem csak ezt, más metrót is fogunk építeni" - mondta a Fidesz elnöke.

Az új kormánynak és Budapest új vezetésének választ kell adnia arra, miért kerül a 4-es metró két-háromszorosába annak, mint kellene; a metróügy az egyik nagy ügy lesz, amit lehetőleg rövid idő alatt ki kell vizsgálni - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán, Tarlós István fővárosi frakcióvezető Budapest-programjának bemutatóján.

Tarlós István programjában az szerepel, hogy felül kell vizsgálni a 4-es metró szerződéseit. Egy ezt firtató kérdésre válaszolva Tarlós István hangsúlyozta: nem azt mondják, hogy a metrót nem kell befejezni, és nyomatékosította, hogy nem akarják leállítani az építkezést. Ugyanakkor megjegyezte: a II. szakaszra jelenleg nincs pénz, és "imádkozni lehet, hogy legyen miből kifizetni" az első szakaszt.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a metróra szükség van, "nem csak ezt, más metrót is fogunk építeni".

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a következő kormányzat nem engedheti meg magának, hogy megválaszolatlanul hagyja azt a kérdést: miért kerül Magyarországon két-háromszorosába a metró megépítése, mint máshol.

Szavai szerint a metrót be kell fejezni, de ez nemcsak a metróépítésről szól, hanem a politikai-jogi felelősség tisztázásáról is.

Nem lehet megcsinálni, hogy "itt a mi szemünk előtt, itt építik a metrót, itt ellopnak tíz- meg százmilliárd forintokat, ez elfogadhatatlan" - mondta. "Valaki nem adja meg a választ. A válasz megadási felelőssége a következő városvezetést terheli, mert a mostani erre nem akar, nem tud válaszolni, így nem lehet élni. A metróügy az egyik nagy ügy lesz, amit lehetőleg rövid idő alatt ki kell vizsgálnia" - szögezte le.

Tarlós István ehhez hozzátette: sem a metrónál, sem a Margit hídnál nem fogják kifizetni azokat a munkákat, amelyeket nem végeztek el a kivitelezők.

(Hírszerző – MTI)

komment komment Címkék: budapest választás fidesz bkv demszky metró tarlós fejlesztés építés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása