BKV-Figyelő

Késsel rohant a buszvezető után

BKV figyelő.hu

2009.11.11
07:30

A lenti levelet olvasva valahol megértem, hogy sem a járművezetők, sem az utasok nem avatkoznak közbe, amikor balhét látnak a járműveken. (Lásd a tegnapi posztot). Olvasónk buszvezető ismerőse egy hajléktalant akart leszállítani a buszáról. A hontalan bunkón közölte, hogy ő nem száll le, ezért a buszos visszaindult a fülkéje felé. A hajléktalan agya eldurrant, kést rántott és a buszvezető után szaladt:

Tisztelt BKV-figyelő!

A buszokra felszálló hajléktalanok ügyéhez szeretnék hozzászólni. Egy jó ismerősöm a BKV-nál buszvezető, s bár saját kocsija nincs, mindig igyekszik a lehető legnagyobb rendben és tisztaságban tartani az épp használatos buszt.

Előfordult vele, hogy felszállt a buszra (csuklós) a hátsó ajtónál egy hajléktalan, mire a közelben lévő emberek rögtön előrébb húzódtak, valószínűleg nem véletlenül. Ismerős sem hagyta annyiban a dolgot, hátrament, s felszólította a kellemetlenkedőt a távozásra.

Az illető bunkó stílusban nemleges választ adott, és ismerős bosszankodás közepette visszaindult a fülkébe. A kettes ajtónál járt, mikor a hajléktalan előkapott egy kést és az ismerősöm után szaladt.

Szerencsére nem történt baj, mert Ismerős buszvezető idejében észlelte a dolgot a kedves utasok riadalmának következtében, de az eredmény mégis megvolt. A csöves, aki egyébként cimborájával utazott (aki hasonlóan ápolatlan volt, mint társa) végül egy hátba rúgás következtében a megállóban kötött ki, társa pedig lemenekült a buszról. Azért hiába nem érhet hozzá, meg azért tán megvédheti magát. Legalábbis egyelőre.

Tisztelettel: Egy mindennapi utas

komment komment Címkék: budapest bkv busz hajléktalan utas panasz észrevétel dicséret vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása