BKV-Figyelő

Öt eurót csaltak ki a turistától a biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2009.12.04
08:40

5 Eurót, azaz közel 1400 forintot kértek el egy turistától a biztonsági őrök a Kőbánya-Kispest metróállomáson. A tájékozatlan külföldi jegyet szeretett volna venni, ezért kért segítséget a biztonsági őröktől, akik segítségnyújtás helyett pénzt kértek tőle:

Kedves BKV-figyelő!

Minap érdekes esetnek lehettem fültanúja a Kőbánya-Kispesti metró hátsó bejáratánál. Munkám miatt minden reggel és este itt kell végig menjek hallottam és láttam már cifrákat de ez az eset különösen felháborított.

A 200E jelzésű buszról leszállva, melyen mindig rengeteg turista érkezik Ferihegyről, szokásomhoz híven baktattam fel a lépcsőn jegyemet szorongatva, hogy majd a 300 milliós végkielégítésekre fittyet hányva én majd lyukasztok. Felérve szembesültem azzal, hogy az egy szem  automatánál kígyózik a sor. No, nem baj gondoltam nem sietek, kivárom a sort, ekkor vettem észre, hogy a mögöttem haladó hölgy odaér az biztonsági őrökhöz, akik a szokásos "kedves" modorukkal felszólították a jól ismert kér(d)éssel „Jegyeket, bérleteket!".

A hölgy egy csöppet hezitálva ugyan, de megpróbált szót érteni az biztonsági őrökkel. -Sorry?-kezdte. Mire ellenőr cimboránk -Nah ez se Magyar ám. Meg kell jegyeznem itt már a lyukasztóhoz értem, de félre is álltam, hogy megtudjam ebből mi fog kisülni. A beszélgetés további része így hangzott: Ellenőr: -tickette. Melyet a levegőben próbált körbe írni. Hölgy: I haven't got a ticket, i have not got forint with me, can i buy one? Biztonsági őr a másiknak: Figyelj Te értetted mit mondott? Másik: -Nem, bár szerintem jegyet akar venni. Őr a hölgyhöz: forint? Hölgy: előveszi a tárcáját: -Just Euro. Őr: -Oh euró is jó lesz. Hölgy: -Sorry? How much? (és nyújt 2 Eurót. Őr: -Nem! 5! (melyet kézen mutatott is) Hölgy: -Ok! és átadta az 5 euróst, amit az biztonsági őr el is tett azonnal és tovább engedte.

Az első ami az eszembe jutott, hogy szólok a hölgynek, hogy tegyen panaszt, a másik, hogy miért is nincs kamera, a harmadik, hogy szegény, ha majd leszáll valahol és kérik a jegyét ellenőrzésre, soha nem fogja megértetni, hogy neki nincs jegye, mert 5 Euroért  (~1350 Ft) még azt se kapott.

Biztos naiv vagyok, hiszen a városban is átverik majd, de olyan mértékben felháborított a dolog, hogy legalább ilyen formában szerettem volna kiadni magamból.

Üdv: Gábor

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz bérlet turista jegy észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS