BKV-Figyelő

Török és Gyárfás cégét is feljelentette a BKV

BKV figyelő.hu

2009.12.09
21:40

Az Index birtokába került annak a 13 cégnek a listája, amelyet a napokban egy feljelentés kíséretében a BKV elküldött a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, mert bűncselekmény gyanúja merült fel a szerződéseikkel kapcsolatban. A 13 cég között van a Gyárfás Tamás nevével fémjelzett St. Plus Kft., valamint Török Gábor politológus cége, a Vision Consulting is.

A BKV Zrt. Belső Kontroll Igazgatósága vizsgálatot folytatott az elmúlt hetekben, amelynek alapján 13 cég szerződésével kapcsolatban merült fel gyanú a Btk. több paragrafusába ütköző bűncselekmények megvalósulása miatt. A cégeket Kocsis István vezérigazgató feljelentette a BRFK-n, és átküldte a szerződésekhez tartozó vizsgálati anyagot is a rendőrségre.

A listán szerepel az St. Plus Kft.is, amely a Nap-kelte és Nap-nyugta c. műsor hirdetéseinek és PR beszélgetésinek szervezéseiért kapott 2007 január 1. és 2007. december 31. között 20 millió forintot (1 perc PLR riport készítése és sugárzása 420 000 forintba került). A szerződés (és a többi szerződés) alapadatai megtalálhatók a BKV honlapjára kitett nyilvános dokumentumok között.

Az St. Plusz közlése szerint a BKV a szerződéses összeg felét, 10 milliót utalt csak át, mert a megállapodásban lefektették: a második részletet abban az esetben kell kifizetni, ha a cég kimerítette reklámokra és PR-interjúkra szóló keretét. A BKV azonban - az St. Plusz számára is meglepő módón - egyetlen percet sem reklámozott a Napkeltében.

Szintén szerepel a feljelentett cégek között Török Gábor politológus vállalkozása, a Vision Consulting Kft. is. A cég a Vision-VIP 2-es csomagnak megfelelő módon napi-, heti-, és havi rendszerességgel politikai-gazdasági elemzéseket készített, 2008. január 01. és 2008. december 31. között, összesen 3,3 millió forintért.

Az Anova Bt. a BKV-t érintő pozitív-negatív kommunikációs jelenségekről szóló havi jelentések, elemzések készítéséért vett fel havi 200 ezer forintot, 2009.08.18.-tól (határozatlan ideig szóló szerződés alapján), valamint a Válaszd a közösségi közlekedést című kísérleti közlekedési program megtervezéséért és végrehajtásáért 2007. szeptember 07. és 2008. október 31. között kapott 13 680 000 forintot.

A DAM Bt. „a gyermek és ifjúsági korosztály felé történő vállalati kommunikáció kidolgozására” készít tanulmányt, a szerződés szerint határozatlan ideig, havi 250 ezer forintért. A Csapó Bt. reklámhordozó eszközökön reklámfelület biztosítására kapott 2008. január 31. és 2008. december 31. között 2 és fél millió forintot.

A Flotterv Bt. tanulmányt készített arról, hogyan népszerűsítsük az autóbuszos közlekedést 2007. június 04. és 2007. október 31. között 200 ezer forintért. A Montana Információtechnikai és Kommunikációs Zrt. Naprakész elnevezésű internetes, online hírfigyelő szolgáltatásának folyamatos szervezése és üzemeltetése 504 ezer forintba került havonta, a szerződés határozatlan időre szólt.

A Target Media Sales Kft. a Jazzy rádiócsatornán saját nevében saját javára hirdetési felületeket kívánt vásárolni (valószínűsíthetően a BKV számára, de ez nincs a listán kiírva), 2008. április 15.-től 2008. május 14-ig, 300 000 forintért.

A Siteflex Kft.-nek a BKV új internetes honlapjának kialakításáért fizettek ki 2007. május 07.-től 2007. november 10.-ig tartó időszakra 4 millió forintot. Még mindig a régi honlapot használja a BKV.

A Sygma Produkciós Kft. az Urbitális Majális elnevezésű 6 hetes fesztivál marketing és kommunikációs programjának kidolgozásáért kapott 1,2 millió forintot 2008. április 1. és 2008. május 31. között.

A 13-as listán szerepel még a Zeus Tanácsadó és Kiadó Kft., a Kacu Tanácsadó és Szolgáltató Kft. valamint az Accord Group Kft. Ezeknek a cégeknek a szerződéseiről nem található nyilvános adat a BKV honlapján.

(Index)

komment komment Címkék: budapest index pályázatok cikk bkv botrány vesztegetés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása