BKV-Figyelő

Elvette a firkáló fiatalok filceit, és lezavarta őket a villamosról

BKV figyelő.hu

2009.12.11
20:40

Olvasónk tegnap a 41-es villamoson utazott. A villamos vezetője két megál között kipattant a fülkéből, és a villamos közepe felé sietett, ahol öt, 15-16 év körüli srác épp az ablakot firkálta. Letöröltette velük a feliratokat, elvette a filceiket, majd lezavarta őket a villamosról:

Kedves BKV-figyelő!

Mai utazásom során (december 10.) egy pozitív élményben volt részem.

A Kamaraerdőből 18:22-kor induló 41-es villamoson utaztam hazafelé, amikor a villamos hirtelen fékezett és megállt a "puszta közepén" valahol a Fülőke utcai és a Kőérberki megálló körül (sötét volt, nem láttam hol vagyunk). A fiatal vezető gyorsan a villamos közepére sietett, ugyanis észrevette, hogy 5 tizenöt-hat év körüli srác firkálja az ablakot.

Nem tudom, hogy vezetés közben hogyan szúrta ki őket, hisz én elöl ültem és ott sem vette észre senki őket. A vezető olyan határozottan és erélyesen lépett fel ellenük, hogy megmukkanni sem mertek. Letöröltette velük az "alkotást", elkérte a tollaikat, majd leszállította mind az ötöt.

Dicséretet érdemel a villamosvezető, hiszen megmutatta, hogy az ilyenek ellen is fel lehet lépni határozottan, de mégsem agresszívan. Ráadásul gyorsan intézkedett, hiszen max. 5 percet álltunk csak. Ha több ilyen lenne, tisztábbak lehetnének a járművek...

Üdv: Zsolt
 

komment komment Címkék: budapest bkv graffiti villamos utas rongálás észrevétel dicséret vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása