BKV-Figyelő

Együttműködik a BRFK és a BKV-figyelő

BKV figyelő.hu

2010.01.20
06:40

Hétfőn egy novemberi posztom miatt a rendőrségre kellett mennem tanúkihallgatásra. Nem voltam még ilyenen, természetszerűen izgultam, később rájöttem, hogy teljesen feleslegesen. Megtörtént a kihallgatás, majd a blogról, a sikerekről és a bejegyzésekről beszélgettünk a R. Miklós főhadnaggyal, aki később főnökének is bemutatott. Az osztályvezetővel is elbeszélgettünk a blogról, régebbi bejegyzésekről és mondta, hogy több esetben indult már vizsgálat, de a bejelentővel (a poszt írójával) nem tudták felvenni a kapcsolatot, ezért az ügyeket le kellett zárni.

Lényeg a lényeg, megegyeztünk, hogy a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a BKV-figyelő blog ezentúl együttműködik. Ez annyit tesz, hogy a blogon megjelent közlekedésbiztonsággal kapcsolatos (odacsukta és elhúzta, elütötte, elsodorta, ráhúzta a kormányt, stb.) panaszokra a rendőrség ezentúl kiemelten figyel, és vizsgálatot indíthatnak. Ha vizsgálat indul egy bejegyzéssel kapcsolatban, én átadom a beküldő adatait a rendőrségnek (e-mail cím, illetve név, ha szerepel) és felveszik vele a kapcsolatot. (Harmadik fél a személyes adataitokhoz ezután sem férhet hozzá, az előbbi az egyetlen egy kivétel).

Több olyan poszt volt már a blogon, melyben olvasóink arról írtak, hogy a járművezető az ajtók közé zárt egy utast, majd elindult, de az elsodort, letolt kerékpárosok történeteit is rendszeresen olvashatod. Az ilyen és ehhez hasonló ügyeket a BKV ezentúl nem tudja egy sablonlevéllel rendezni, ezekből rendőrségi ügy lesz. De régebbi ügyeket is elővesznek majd.

Ez az együttműködés jó a rendőrségnek, hisz segítjük a munkájukat, jó a panaszosnak és a blognak is, előbbinek azért, mert levele célba ér, utóbbinak pedig azért, mert amellett, hogy kivesézzük a témát, minden ilyen bejegyzésnek nyoma marad, és a szabálytalankodók nem ússzák meg a dolgot egy „ejnye-bejnyével”.

Arra kérünk, hogy ha BKV-zol, vagy Budapesten kerékpározol és bármilyen panaszod van a BKV szolgáltatásával vagy a járművezetőivel kapcsolatban, azt a közlekedési társaság ügyfélszolgálata mellett a BKV-figyelőnek is küldd el a bkvfigyelo@gmail.com címre, hogy segíteni tudjunk. Pontos helyszínt, időpontot és rendszámot ne felejts el megadni!

A rendőrség köszöni az olvasók és a szerkesztő együttműködését, eddig, ilyen téren azonnali segítségük még nem volt.
 

komment komment Címkék: blog budapest együttműködés bkv rendőrség levél utas panasz brfk bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása