BKV-Figyelő

Hajléktalanszállót csináltak a 14-es villamosból

BKV figyelő.hu

2011.03.25
04:20

A BKV-figyelő az elmúlt hetekben több alkalommal is foglalkozott a 14-es villamosra telepedett hajléktalanokkal. A BKV a megszaporodott utaspanaszok miatt fokozott ellenőrzést rendelt el a járaton, csakhogy olvasónk szerint ebből semmi sem látszik. Amint Mátyás alább olvasható leveléből kiderül, a hajléktalanok száma napról napra nő, és egyre elviselhetetlenebbek:

Kedves BKV-figyelő!

Korábbi cikkekben ti is foglalkoztatok a 14-es villamoson elharapódzó hajléktalan-jelenséggel, ezért közhelynek tűnik levelem:

Az átlag olvasó azt gondolná, hogy biztos történt valami intézkedés. Sajnos nem. A helyzet egyre jobban romlik. Az elmúlt hónapokban egy ellenőrrel nem találkoztam, pedig naponta kétszer utazok a villamoson és szükség lenne rájuk.


Mióta a rendőrség Újpest-Központból kiebrudalta a hajléktalanokat, azóta a 14-es villamoson kezdtek utazni, aludni, vizelni, üríteni. Mostanában, ha utazom a villamossal, szinte mindig belebotlom egy hajléktalanba: a büdös, mosdatlan, alkoholista, vizelet és ürülékszagú fajtából valókkal. Ma is jöttem haza Újpest-Központtól, a rendőrök igazoltatták és eltávolíttatták az aluljáró kövéről a hajléktalanokat, akik ezek után egyből villamosra szálltak, és nem lehetett leszállíttatni őket.

Írtam levelet a BKV-nak Közterület-felügyeletnek, de érdemi reakció - a korábbi bejegyzéseket megnézve - nem hiszem, hogy történni fog. Bízom bennetek, hogy legalább ti tudtok segíteni, mert ennyi hajléktalant még belvárosi járatokon se látni, mint itt mostanában!

A levelem mellékelve:

Kedves Hölgyem/Uram!

Levelemet azért írom, mert bízom, hogy változást érhetek el vele.

Mostanában egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a 14-es villamost hajléktalanok lepik el, akiknek erős vizelet és emberi ürülék szaguk van. Az elmúlt 3 napban 4-szer utaztam a villamoson:

Március 18, péntek 7:26 Káposztásmegyer, Megyeri úttól Újpest-Központig. A 4312-es kocsiban (első kocsi) utaztam. A járművön már a végállomáson egy hajléktalan tartózkodott. Rendkívül büdös, ürülék szag volt. A járművön sok álló utas volt, révén a csúcsforgalom közepéről beszélünk, ám a kocsi hátsó fele üres volt, az első felén az emberek egymáshoz préselődtek. Miután leszálltam a villamosról, felszálltam a metró utolsó kocsijába, ami a vizelettől nedves, ragacsos volt, és iszonyatos, elviselhetetlen bűzt árasztott.

Március 18, péntek 15:51 Újpest-Központtól Káposztásmegyer, Megyeri útig. A járművön egy alkoholszagú hajléktalan aludt, Szülőotthonnál leszállt.

Március 20, vasárnap 14:59 Káposztásmegyer, Megyeri úttól Újpest-Központig. F7-es szerelvény második kocsija. A járművön egy ürülék és alkoholszagú hajléktalan utazott, Újpest-Központnál tovább.

Március 20, vasárnap 16:53 Újpest-Központtól Káposztásmegyer, Megyeri útig. A megállóban két hajléktalan tartózkodott: az egyik (H1) a kukát borogatta. Olyan erős vizelet szaga volt, hogy a szabadban érezni lehetett. A második hajléktalan olyan részeg volt (H2), hogy nem tudott megállni a két lábán, kis híján a villamos elé esett. H1 személy az első kocsiba, míg H2 illető a második kocsiba szállt fel. H1 személyt próbáltam feltartani, hogy felszálljon, majd háromszor kértem, hagyja el a villamost; nem tette meg. A járművezetőhöz mentem, jeleztem neki, hogy két hajléktalan tartózkodik a villamoson. Jeleztem neki, hogy az aluljáróban rendőrök tartózkodnak, ha kéri, hívom őket. Kérésemet megköszönte, de nem élt vele. Ezek után nem volt gusztusom felszállni a villamosra, inkább vártam még egyre.

Tisztelem a BKV Zrt. azon kezdeményezését, hogy segítséget nyújt a hajléktalanok szociális problémáinak enyhítésében, de nem kívánok havi több ezer forintért mozgó hajléktalanszálláson utazni.

Kérem a járaton a rendszeres ellenőri és közterület-felügyeleti munkavégzés bevezetését, amivel a járművön a higiéniai viszonyok javíthatóak lesznek.

komment komment Címkék: budapest bkv utazás ügyfélszolgálat hajléktalan levél villamos utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása