BKV-Figyelő

Háromszoros áron adta a vonaljegyet az ellenőr

BKV figyelő.hu

2011.04.04
13:10

Olvasónk, Zoltán a minap pénztárca és bérlet nélkül indult el otthonról, és ezt csak a munkahelyén vette észre. Nagy szerencséjére a 191-es buszon, ahol eddig még nem találkozott ellenőrrel, most összefutott egyel. Szerencséjére a BKV-s nem igazán hajtott a büntetésre, inkább egy kis zsebpénzt akart magának, mégpedig úgy, hogy háromszoros áron adott el az utasnak két vonaljegyet. Ti mit gondoltok az esetről? Találkoztatok egyébként hasonlóval?

Kedves BKV-figyelő!

A minap sikerült pénztárca és bérlet nélkül elindulnom hazulról. Ezt sajnos csak a munkahelyemen vettem észre, nem volt mit tenni, hazafelé bliccelésre kényszerültem. A 191-es buszon az elmúlt fél évben eddig egyszersem találkoztam ellenőrrel, de pechemre tegnap pont sikerült. A munkatársammal utaztam lefelé a hegyről (nála volt pénztárca, és bérlet is), amikor ellenőriztek.

Mivel igazolni nem tudtam magamat, ezért azzal fenyegetőztek, hogy rendőrt hívnak, viszont hozzátették, hogy az "drága mulatság" volna nekem, 12 ezer forint. Felvetették azt a verziót, hogy a munkatársam adatait írják fel, mintha neki nem lett volna bérletje, így ez lett volna a legolcsóbb verzió. Ezt teljesen nonszensznek tartottam, úgyhogy ezt a verziót hamar elvetettük, majd kérdezték, hogy mennyi pénz van nálunk, hogy tudunk-e helyszíni bírságot fizetni. A munkatársamnál összesen 2000 forint volt, így az kevés lett volna a helyszíni bírsághoz.

Majd a másik ellenőr felvetette, hogy tudunk tőlük is jegyet venni, de az drágább, 960 Ft. Mivel még csak a Margit hídnál voltunk, és még 4-6-osra is kellett jegy (Margit hídnál nem lehet automatából jegyet venni), ezért ellenőri javaslatra vettünk két darabot, 1920 Ft-ért. (2000 Ft-ból visszaadtak 80-at)

A jegy sima vonaljegy volt (320 Ft), a hátuljára tollal volt írva, hogy "960".

Számlát természetesen nem kaptunk...

A BKV oldalán kerestem a 960 Ft-os helyszíni jegyet, de természetesen nem találtam.

Üdv! Zoli

komment komment Címkék: budapest bkv ellenőr utas bérlet jegy bliccelés észrevétel pótdíj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS