BKV-Figyelő

Festékkel együtt szaggatják le a hirdetéseket a BKV-buszok oldalairól

BKV figyelő.hu

2011.04.08
14:12

Olvasónk, Éva amiatt írt panaszt a BKV-nak és a BKV-figyelőnek, mert szeretné megtudni, hogy ki fogja megtéríteni azokat a károkat a közlekedési társaságnak, amit a hirdetéseket leszedő ?szakemberek? okoznak a járművekben. A jelenség először a Volvo buszokon volt megfigyelhető, amikről a dolgozók szabályszerűen lecibálták a matricákat mindenféle melegítés nélkül. Vajon ezeket a károkat ki téríti meg? A levél a képek alatt olvasható.

Tisztelt BKV!

Panasszal kívánok élni.

Esztétikai kifogásom az, hogy több olyan járművükkel is utazom nap, mint nap, amin a külső megjelenés kritikán aluli állapota csupán hanyagság eredménye. Arra gondolok, hogy a járművek oldalaira felragasztanak mindenféle reklámot, majd a leválasztáskor a "szakember" úgy tépi le, hogy a festék is lejön. Nem csak Ikarusz, hanem az újabb Volvó buszon is látható ez a nemtörődöm munka. És az a jármű utána úgy jár az utcán, foltosan, igénytelenül. Napokig, hetekig... (hónapokig?)

Kinek az anyagi felelőssége az ilyen munkavégzés során keletkezett tetemes, a festést ért kár megtérítése? Kinek a felelőssége, hogy az ilyen dolgozó úgy végzi a munkáját, hogy nem egy és nem tíz olyan jármű van az utcán, aminek a megtépázott festése a szakmaiatlanságról árulkodik?

Nyilván lehet mondani, hogy rossz a festés. Na de akkor erre az esetre is van megoldás, hiszen ha a festés rossz, bizonyosan annak is van felelőse, aki azt a munkát kifizette, átvette, megrendelte.

Én csak a saját házam táján tudom, hogy a matrica forró hajszárítóval könnyen lejön. Ipari méretben is bizonyosan van rá kijárt út, esetleg vegyszer.

Összességében - tesznek-e valamit annak érdekében, hogy a csupán nemtörődömség miatt ronda, azaz esztétikailag kifogásolható járműveik festése kijavításra kerüljön, a rendre ilyen munkát végzőt pedig kitanítsák a munka mikéntjeire?

Mellékelek 2 képet, amit a héten fényképeztem, jól látható a régebb óta a matrica letépésekor lejött festék hiánya, és az, hogy emiatt már a fém is rohadni kezdett.

Választ várva, üdvözlettel: K. Éva

komment komment Címkék: budapest hiba hirdetés bkv busz karbantartás festék rongálás garázs troli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS