BKV-Figyelő

Megszívatta az átszállókat a 36-os busz vezetője

BKV figyelő.hu

2011.04.11
15:42

A lenti történet két főszereplője egy rendes és egy kevésbé rendes buszvezető. Utóbbi az Ipacsfa utcánál állt a megállóban a 36-os viszonylatszámmal közlekedő buszával, nyitott ajtókkal. A rendes buszvezető a 198-as buszt vezette, aki szintén beállt ebbe a megállóba és annak ellenére ajtót nyitott, hogy ezt nem tehette volna meg. Mindezt azért csinálta, hogy az utasai át tudjanak szállni a még mindig nyitott ajtókkal álló buszra. Hiába a jó szándék és az igyekezet, a 36-os busz vezetője az utasokat meglátva becsukta az ajtókat és kilőtt a megállóból:

Kedves BKV-figyelő!

Szeretném megosztani veletek, hogy milyen kalandosan jártam tegnap este szeretett BKV-nk jóvoltából. Köszönöm, ha kiteszed.

2011. április 8-án Rákoscsaba felől 18 óra 34 perckor érkeztünk a 198-as autóbusszal az Ipacsfa utcai megállóba. Jó néhány utastársammal együtt szerettünk volna az Ipacsfa utcánál átszállni a 36-os autóbuszra, ami azonos időpontban, tehát 18 óra 34 perckor meg is érkezett.

A probléma az volt, hogy a két autóbusz közvetlenül egymás mögött hajtott ki a megálló előtt lévő körforgalomból, mégpedig úgy, hogy a megállóba először a 36-os busz érkezett, mögötte pedig a 198-as. Mindkét busz beállt a megállóba és ajtót is nyitott. A 198-as busz vezetője itt szabálytalanságot követett el, mivel a megálló tábláján egy ?M? betű szerepelt, tehát nem nyithatott volna ajtót.

Amikor a 198-as buszról leszálltunk, a 36-os busz még a megállóban állt, viszont ahogy felszálltunk volna rá, az utasok orra előtt becsapta az ajtót, és előrébb gurult 10 métert, hogy még fél percet álljon a piros lámpánál. Pofátlan és utas-ellenes viselkedés, amit tapasztaltunk. A kérdéses 36-os busz rendszáma BPI-775.

A 36-os busz vezetője látott minket a megállóban is, ha az ajtózárásnál belenézett a tükörbe, de később is, mert a piros lámpánál oda siettünk, hátha felenged minket, de nem tette. (Jogos, hogy nem, mi van, ha felszállásnál valaki kitöri a nyakát?) A helyszínen az egyik utas azonnal próbált intézkedni és vélhetően a BKV ügyfélszolgálatát hívta, de azt mondta, hogy érdemben nem foglalkoztak az üggyel és azt javasolta, hogy valamennyien írjuk meg az ügyfélszolgálatnak a történteket. Én meg is írtam.

Kértem a BKV-tól az eset kivizsgálását és az érintett 36-os busz vezetőjének felelősségre vonását, amiért szándékosan kitolt az utasokkal. Reméljük nem fognak arra hivatkozni, hogy mi nem is lehettünk volna a megállóban, ha nem enged minket a hátsó busz vezetője leszállni. Szorítkozzunk a tényekre: a megállóban voltunk, amikor még a 36-os busz ajtaja nyitva volt.

Üdv: Máté

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz átszállás csatlakozás észrevétel vezető megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása