BKV-Figyelő

A rendőrség vagy a BKV feladata a járműveken való rendfenntartás?

BKV figyelő.hu

2011.05.06
15:01

Olvasónk az alább olvasható levele egy nagyon fontos kérdést vet fel, méghozzá azt, hogy a BKV járatain való rendfenntartás kinek a feladata. A rendőrségé? A BKV dolgozóké? Ki az a személy, aki a történetben szereplő utasokkal szemben felléphet?

Kedves BKV-figyelő!

Naponta olvasom a BKV-blogot, és úgy döntöttem, hogy én is írok, hiszen nekem is vannak "élményeim", tapasztalataim, panaszaim ezzel kapcsolatban. Tudnék mesélni. De most egy konkrét esetet szeretnék megosztani, ami miatt igenis panaszolok:

Nem velem történt, hanem konkrétan a párom unokaöccsével, hogy egyik nap jött hazafelé munkából a 22-es busszal, ami a Moszkva térről megy Budakeszi felé, és a busz Dénes utcai megállójánál (ez még Buda) van egy árvaház, vagy nem tudom minek hívják, (nemrég óta lehet ott) és rengeteg fiatal gyerek szokott emiatt ezen a járaton közlekedni, lányok, fiúk, romák, nem romák, tök mindegy, nem is ez a lényeg, és ott szoktak leszállni.

Vannak közöttük olyanok akik direkt zaklatják az utasokat. Nem jellemző ugyan, mert sokszor találkozok ilyen fazonokkal, akik kritikátlanul viselkednek, és eleve rájuk van írva hogy honnan jöttek, de mikor párom unokaöccse egyik este, ez úgy 20.00 óra körül volt, feldúlva érkezett haza, hogy három fiatal gyerek, olyan 11-14 év körüliek, mindenkit zaklattak aki a buszon utazott, odamentek konkrétan mindenkihez és mindenkinek beszóltak valamit, hozzá is odamentek, neki is káromkodtak a háta mögött, csúnyán beszéltek, vagánykodtak.

Egy lányhoz is odamentek, és közölték vele, hogy úgy megba...nálak te ribanc, stb.stb.. hadd ne részletezzem, utána piszkálták a lány kezét valami szúrótárggyal, szóval nem semmi lehetett. A buszvezetőnek is beszóltak, hogy hülye f..sz, és mutogatták neki azt a bizonyos középső ujjat,stb. Szóval egyszerűen nem hiszem el, hogy mit meg nem engednek maguknak, és hogy ez ellen miért nem tesz a BKV semmit, minden buszon legalább egy biztonsági őr kellene hogy legyen, és nem a BKV ellenőrök mellé kellene a közterület felügyelő, mert az aztán nagyon fontos, de az hogy mondjuk az ilyen kis hülye 11 éves romlott életű (finoman mondtam) gyerek életveszélyes fenyegetést jelentsen az utasokra, ez már tényleg kiakasztó, és mélységesen felháborít. Hogy még ne tudjak biztonságosan utazni mert ilyen hülyéket is fölengednek a buszra, akik azt képzelik magukról hogy bármit megtehetnek, az már tényleg sok. És szerintem ez nem csak kifejezetten a 22-es buszon van, mert szerintem ezek a kölkök máshová fölszállnak, teszem azt a 6-os villamosra, vagy másik buszra, metróra, és ott is mindenkinek beszólnak, meg trágárkodnak.

Ez ellen miért nem tesz senki semmit?

Csak gondoltam megosztom másokkal a gondolataimat.

Üdvözlettel: I. E.

komment komment Címkék: budapest bkv utazás busz rendőr utas panasz zaklatás észrevétel biztonsági őr vezető 22-es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása