BKV-Figyelő

Mégis megvalósul a Budai Fonódó villamoshálózat mindkét ága

BKV figyelő.hu

2011.05.10
14:00

A Főváros és a BKK elfogadja az NFÜ javaslatát a projekt két ütemre bontására és tartalmának bővítésére.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ is megkapta az elmúlt hetek szakmai egyeztetései és javaslataink nyomán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elkészített kompromisszumos javaslatcsomagot a Budai Fonódó projekt megvalósítására vonatkozóan. Ennek lényege az, hogy a projekt két ütemre válik szét, azonban a Főváros és a BKK által mindvégig fontosnak tartott és a szakmai vélemények szerint is indokolt, de a II. kerület által korábban ellenzett Bem rakparti villamosszakasz a tervek pontosítását követően megvalósul.

A javaslatcsomagra válaszul Tarlós István főpolgármester ma levélben jelezte annak elfogadását Petykó Zoltán NFÜ-elnök felé, jelezve, hogy az csak úgy történhet, hogy a két ütemre szétválasztott beruházás mindkét támogatási szerződését egyidejűleg kötik meg a felek. Tekintettel arra, hogy a mai képviselőtestületi ülésén közleményük szerint a II. kerületi Önkormányzat is elfogadta a megoldási javaslatokat, úgy tűnik, végre  a megvalósulás szakaszába léphet Budai Fonódó villamoshálózat megteremtését célzó projekt.

Az NFÜ javaslatcsomagját és a Főváros válaszát a budapest.hu oldalon közzétettük, tájékoztatott Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója.

komment komment Címkék: budapest közlekedés tarlós fejlesztés villamos vitézy fonódó bkk közlekedési központ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása