BKV-Figyelő

Nem tárgyalta a francia bíróság az Alstom keresetét

BKV figyelő.hu

2011.06.09
00:19

A francia bíróság a tervezettel ellentétben szerdán nem tárgyalta az Alstom keresetét, és várhatóan addig nem is kerül napirendre, amíg a metrókocsikat gyártó cég vezetői nem tárgyalnak személyesen a főpolgármesterrel és a kormány képviselőivel, -olvasható az Info Rádió weboldalán.

A rádió úgy értesült, hogy az Alstom vezetői nemcsak Tarlós István főpolgármesterrel tárgyalnak a metrókocsik ügyéről, ugyanis június 17-én Szentpétervárott találkoznak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel. A megbeszélésen a típusengedély is szóba kerülhet, mivel a Nemzeti Közlekedési Hatóság a tárca alá tartozik. Várhatóan a francia bíróság addig nem veszi napirendre az Alstom ügyét, amíg nem érnek véget az egyeztetések a kormány képviselőivel és a főváros vezetésével.

Információink szerint a francia bíróság szerdán nem tűzte napirendre a metrószerelvényeket gyártó cég és magyar főváros, valamint a BKV között zajló per újabb tárgyalását. Korábban a bíróság nem jogerős döntésében megtiltotta a közlekedési társaságnak, hogy hozzáférjen a bankgaranciához, ezt a BKV megfellebbezte, most másodfokon zajlik a per. A főváros vezetése tavaly októberben bontotta fel a szerződést az Alstommal, mert az nem kapta meg a szükséges típusengedélyt.

Ahogy azt korábban Tarlós István főpolgármester bejelentette: meghívta Budapestre a francia cég vezetőit, hogy rendezzék a vitás kérdéseket. Az Alstom elnöke június 21-én érkezik Magyarországra.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a főpolgármester csak és kizárólag az Alstom elnökével tárgyal a metrókocsikról.

A főpolgármester azért hívta meg a francia Alstom vezetőjét, hogy bíróságon kívül rendezzék a metrókocsikkal kapcsolatos vitás kérdéseket. Az Alstom egy világcég, amely sok helyre szállított már metrókocsikat, de érthetetlen a fővárossal szembeni magatartása - fejtette ki. Vitézy Dávid hozzátette: a fővárosnak az az érdeke, hogy mielőbb legyenek új kocsik a 2-es és a 3-as metróvonalon.

(Szabó Gergő ? Info Rádió)

komment komment Címkék: budapest index bkv per metró bíróság beszerzés inforádió tárgyalás észrevétel alstom vitézy metrókocsi szerelvény fellegi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása