BKV-Figyelő

?Az állatokat is jobb körülmények között tartják? ?mondják a villamosvezetők

BKV figyelő.hu

2011.07.30
00:32


A BKV-figyelőhöz fordultak a 2-es villamos vezetői, ugyanis megelégelték, hogy nomád körülmények között, a higiéniás előírásokat semmibe véve kell dolgozniuk a Jászai Mari téri ideiglenes végállomáson. Hiába jelezték a problémát az ÁNTSZ-nek, eddig érdemi változás nem igen történt:

Kedves BKV-figyelő!

Azért írunk neked, mert megdöbbentő módon még az ÁNTSZ is ballisztikus nagy ívben szarik a többszöri megkeresésre. Gondoltuk, ha már csak nézelődni, meg hümmögni jár oda mindenki, és még mindig emberekhez nem méltó módon vagyunk tartva, akkor hát lássa mindenki. Vágányzár van a 2-es villamoson július 24. és augusztus 19. között, és a Jászai Mari térre lettünk deportálva, olyan körülmények közé, ahogyan szerintünk még állatokat sem tartanak. A mellékelt lenti kép szerint ezeknek kéne lenni egy végállomáson. ÁNTSZ-nek küldött levél alant. Annyi változott a levélben írtakhoz képest, hogy a fenti képen látható lavórt kaptunk fertőtlenítő kézmosóval, amibe bele tölthetjük az ivásra nem alkalmas vizet, és abban mosogathatunk, kezet moshatunk. Vízcsere az utcára önt-újratölt a kannából,  igény szerint. És még kaptunk egy másik mobil WC-t hölgyek részére (még tükör is van benne).

Illetve történt a nap folyamán egy elgondolkodtató eset. Mi van, ha valaki ellátásra szorul? Egy hölgy jött oda, 3 éves kislányával, hogy a gyerek valami csavarral felsértette a kezecskéjét a villamoson leszállás közben, szeretné lemosni, és kérni egy ragtapaszt. Nem vérzett, csak egy picit. Erre mondtuk a hölgynek, hogy az a helyzet, hogy ezzel a hipós kannában lévő nem iható vízzel mi nem mosnánk le nyugodt szívvel a kislány kezét, sose lehet tudni, ha egyszer nem iható... Amúgy meg van ballonos szóda, sima folyó víz, az megdöbbentő vagy sem, hát nem intéztek a főnökeink. Elsősegély doboz ennek fényében meg aztán pláne nincs. Hát a hölgy nagyon kiakad! Persze egy ragtapasz egyikőnk piperéjében volt, és adott neki. A hölgy megköszönte, meg az őszinte aggodalmunkat is, és elvitte a lányát a túloldalon lévő Mc Donaldsba kezet mosni.

Ezek után jöjjön az ÁNTSZ-nek küldött egyik levél:
 
Tisztelt  Dr. Kormos Róbert!

Arról lenne szó, hogy a 2-es villamos vonalán vágányzár van, mert a Millenniumi Kulturális Központnál új megállóhelyet építenek. A vágányzár 2011.július 24.-én kezdődött, emiatt a munka kezdésünk,és a pihenő időnk a Jászai Mari térre lett áthelyezve ideiglenes jelleggel. A BKV ezért egy konténert bérel részünkre tartózkodó és étkezőhely gyanánt. A helyiségben csak villany van! Folyó, iható víz nincs, csak egy fém ballon szóda, és háztartási hipós kb. 20-literes műanyag kannákban víz, amikre rá van írva filccel, hogy nem iható. Egyetlen mobil wc-t hoztak, amit koedukáltan kell használnunk, világítás nincs benne, így hajnalban, és késő este az ember az orráig sem lát benne. Napi szinten 20-25 ember fordul meg a végállomáson, ami így már most tarthatatlan  állapotot eredményezett 2 nap alatt az egy szem mobil WC-ben. A munkáltató megbízott beosztottja kérdéseinkre azt felelte, hogy ez vélhetőleg így is fog maradni a vágányzár végéig,2011.augusztus 19-ig, mert a BKV-nak nem volt ideje, illetőleg anyagi forrásai sincsenek arra nézve, hogy a Csatornázási Művektől a bekötési engedélyt megkérje. Pedig a lehetőség adott, régebbről ott van a konténer mellett 50 cm-re egy ledugaszolt csatlakozási lehetőség a csatornára. A mai napon délelőtt ígéretet kaptunk még egy mobil WC kiszállítására, legkésőbb délutánig, de még az esti üzemzárásra sem teljesült az ígéret.

Kérjük az Önök segítségét, hogy ezt az áldatlan állapotot valaki  ellenőrizze le, és tegye meg a megfelelő lépéseket a felszámolására. Tekintve, hogy a lehetőségek adottak lennének, hogy az előírásoknak megfelelő tartózkodónk legyen, WC-vel, ivóvízzel,  kézmosóval ellátva, ne az utca népe szeme láttára, és füle hallatára kelljen dolgunkat végeznünk egy mobil WC-ben, és a járdán, ivásra nem alkalmas vízzel kannából töltve mossunk kezet.
 
Segítségüket előre is köszönjük!

komment komment Címkék: budapest bkv dolgozó villamos felújítás panasz ántsz észrevétel állapotok tartózkodó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása