BKV-Figyelő

Bezárta az ajtót a babakocsis anyuka előtt a 82-es troli vezetője

BKV figyelő.hu

2011.11.02
12:24

Alább két babakocsis kismamákkal történt esetet olvashattok. Az első történet főszereplője KZS, aki a 3 éves és a 18 hónapos kislányaival próbált meg felszállni a 82-es trolira. Már ekkor látszott, hogy a trolivezető vagy vak, vagy nem szereti a babakocsis anyukákat, ugyanis még fel sem szálltak, de ő már csengetett. Leszállásnál olvasónk letette a nagyobbik lányát, majd visszament a babakocsiért, de legnagyobb meglepetésére az ajtók bezáródtak, ő a buszon maradt, a 3 éves lánya pedig a megállóban üvöltött:

Tisztelt BKV Zrt!
 
2011. október 21-én pénteken délután a 82-es troli vonalán, a Mogyoródi úti megállóban 16.óra 7 perckor szerettem volna leszállni a járműről két kisgyerekemmel.  Az egyik 3 éves múlt, a másik 18 hónaposan még babakocsiban utazik. A vezető már a felszállásnál is jelezte,  hogy becsukná az ajtót, de én akkor még a babakocsit próbáltam felrakni a járműre. Leszállásnál azonban leraktam a "nagyobbik" lányomat, és fordultam vissza a babakocsiért, amikor is a kollégájuk úgy döntött, befejezettnek tekinti a le és felszállást (jelzem, a megállóban állt egy 40es férfi, aki felszállásra várt), és becsukta az ajtót. Így hát a hároméves gyerek lent üvöltött, én meg fentről próbáltam őt megnyugtatni, mondanom sem kell, sikertelenül.  A sofőr elkezdte a kiállást a megállóból, mire végre az utastársak jelezték, hogy álljon meg.
 
Az azóta eltel két éjszakán a lányom sikoltva ébredt, miszerint "Anya, ne hagyj itt" valamint nem hajlandó trolira szállni.
 
Az érintett troli-vonalon, a Tihany téri bölcsőde és óvoda, a Pöttöm park óvoda, a Zöld Lurkók óvoda, Tipegő kert bölcsőde, valamint két magán bölcsőde található, így a babakocsis utasok száma valószínűleg több, mint más vonalakon.
 
Amit hiányoltam a pénteki eset kapcsán, hogy a t. járművezető legalább a tükrön keresztül legyinthetett volna, hogy sajnálja. Nem tudom (és nem is akarom) elképzelni, hogy mi történik akkor, ha a lányom kétségbeesésében leszalad az úttestre, a troli kereke alá. Szerencsém volt, hogy a férfinek, aki még nem szállt fel a járműre volt annyi lélekjelenléte, hogy szóval tartsa a lányom, és elkapja, ha elindul.
 
Kérném szíveskedjenek jelezni az érintett vonalon a vezetőknek, hogy a kisgyerekes anyák nem erőművészek, akik egy másodperc alatt képesek a le és felszállás műveletét végrehajtani, így ha lehet, a minimálisnál több türelemmel és körültekintéssel csukják ránk az ajtót.
 
Üdvözlettel: KZS


A másik történetben olvasónk egy figyelmetlen buszvezetőről és egy odacsukott babakocsiról ír. A 105-ös buszon utazott amikor észrevette, hogy a Fiastyúk utcánál egy pár a 6 hónapos babájukkal próbál meg felszállni a középső ajtónál. A buszvezető csak azután nyitotta ki az ajtót, hogy olvasónk már háromszor odaüvöltött neki, hogy a középső ajtónál beragadt valami:

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon egy olyan helyzetnek voltam tanúja, amit semmiképp nem mondhatnék mindennaposnak.

Épp a 105-ös jelzésű Localo típusú buszon utaztam hazafelé, amikor megtörtént ez az incidens. Megállunk a Fiastyúk utcánál hazafelé 12:42-kor és az utas csere a kezdetét vette. Azonban amikor egy házaspár a 6 hónapos csemetéjükkel megpróbált felszállni egyszerűen a sofőr anélkül, hogy a tükörbe nézett volna fogta magát és rázárta az ajtót a babakocsira és kis híján el is indult a busz. A sofőr csak akkor nézett tükörbe mire már harmadjára üvöltöttem neki, hogy valaki beragadt a középső ajtónál. Ekkor méltóztatta újra kinyitni az ajtót, de még egy sajnálom szót se volt hajlandó a család felé kiböfögni. Számomra felfoghatatlan, hogy az ilyeneket miért nem szankcionálják komolyabban. Számos ilyen esettel találkoztam már, de ez teljesen kiborított, hogy valaki ennyire figyelmetlen tud lenni. Az ilyen embert újra tanfolyamoztatni kéne, amit neki kéne kifizetni + 100 órás munkabér elvonásban részesíteni valamint fél éven át csakis egy tapasztaltabb sofőr jelenlétében vezethetne buszt. Szívem szerint ezt én így csinálnám.

A sofőr egy 40-es éveiben járó bajuszos, szőke hajú férfi volt. Az autóbusz rendszáma KXM-028. Localo típus 105-ös viszonylaton. Kérem, hogy ezen adatok alapján az illetőt megfelelő szankcióban részesítsék, hogy megtanulja a buszvezetés nem dodzsemezés. Ha ezt nem tudja felfogni akkor kívül tágasabb!

Üdv egy rendszeres olvasód

Xmen007

komment komment Címkék: budapest bkv utazás busz babakocsi panasz észrevétel troli vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása