BKV-Figyelő

Minden létező szabályt megszegnek a zöldség-gyümölcs árusok

BKV figyelő.hu

2012.08.22
13:08

Olvasónk, Lajos azért fordult hozzánk panaszlevelével, mert megelégelte, hogy az Örs vezér terén a metrókijáratnál lehetetlen közlekedni a zöldségárusok miatt. Mint írja, sokszor több sorban elzárják a közlekedők útját:

Tisztelt BKV-figyelő!

Kérdésem az lenne, hogy hogyan rendelkezik a katasztrófa védelem a a metró kijáratokkal kapcsolatban? A mellékelt kép mindennapos az Örs vezér téri metró végállomáson. Gyakran több sorban is árulnak és van, hogy teljesen elállják az utat mind az aluljáró mind a busz forduló felé. Nem egyszer tapasztaltam, hogy szándékosan bele kötnek a metróból érkező illetve az oda igyekvő utasokba. Főleg az idősekbe, gyerekekbe és nőkbe.

A másik probléma, hogy a metró állomásnak csak ez az egy kijárata van ami baleset esetén az egyetlen menekülési útvonal.

Hasonló jelenség tapasztalható a Boráros téri villamos megállóban is, ahol elég nagy az átmenő forgalom. Az árusok nem kis része dohányzik, holott ez a megállóban tilos! Itt egy pár napja az árusok majdnem egymásnak estek a délutáni órákban és a hangos szóváltások is rendszeresek.

Rendőrt persze csak nagyon ritkán látni. Kik a felelősek a kialakult állapotokért, kinek a felelőssége a közterületi szabályok betartásáért és az utasok biztonságáért!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS