BKV-Figyelő

A sínekre zuhant egy villamos áramszedője

Király Dávid

2013.05.10
14:19

Szerencsére senki sem sérült meg abban a balesetben, amelynek olvasónk, Zsolt volt tanúja csütörtökön.

hannoveriaramszedo1.jpg

Lezuhant egy Blaha Lujza tér felől érkező 62-es ("hannoveri") villamos áramszedője az Orczy téri megállóba történő beállás előtt pár méterrel, 2013. május 9-én, kb. 16:42-kor. Szerencsére személyi sérülés nem történt. De mi lett volna, ha emberek vagy autók közé zuhan a vas-monstrum?! Szégyenletes dolog ilyen horribilis viteldíjért ennyire roncs állapotú járműveket közlekedtetni.

leszakadtaramszedo2.jpg

FRISSÍTÉS: a BKV egy névtelenséget kérő villamosvezetője megírta, mi történt a járművel.

Szeretnék némi információt adni a 62-es villamos áramszedőtöréséről. Mivel a bemutatkozójában azt írja, hogy nem célja a BKV lejáratása, így gondolom, nagy hasznát veszi majd, és a cikkét kijavítja.

Én ezeknek a villamosoknak az egyik szerelője vagyok, nem csak úgy írogatok róluk. A villamos épp egy hibás felsővezeték-kapcsolat alatt haladt el, amibe beakadt az áramszedője. Emiatt esett le a kocsi tetejéről, mivel ennek a típusnak szinte semmi törésvédelme nincs (eredetileg Hannoverbe tervezték ezeket, ahol a felsővezeték karbantartása nem budapesti szintű), ugyanúgy, mint a szinte új Combinóknak.

A balesetes "roncs" 1556-os kocsi pár éve kapott felújítást, ezért nincs roncs állapotban. Ezeknek a járműveknek a társai a mai napig közlekednek Hannoverben, de mégse nevezhetőek roncsnak... Ez olyan, mint amikor egy autónak kitörik a kereke egy nagyobb kátyúban, legyen az 2 éves Audi, vagy 25 éves "roncs" Merci... 

A poszthoz a BKV-figyelő Facebook oldalán tudtok hozzászólni: http://www.facebook.com/bkvfigyelo

komment komment Címkék: baleset villamos áramszedő hannoveri 62-es villamos Orczy tér

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása