BKV-Figyelő

"Ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttem: soha többé BKV"

Király Dávid

2013.06.05
13:40

Annamária szeretett BKV-zni, annak ellenére, hogy régóta van jogosítványa, kocsija. Aztán szép lassan megváltozott a véleménye, aztán egy évvel ezelőtt végleg feladta; visszaült a kocsijába. Miért is? Íme.

16 éve van jogosítványom, ezek ellenére úgy gondoltam, a BKV jobb közlekedés számomra, mint az autó. Az idő múlásával a véleményem megváltozott, egészen tavalyig, amikor újra kocsiba ültem a rengeteg megpróbáltatás miatt.

Kezdem azzal, hogy nagyon sokba kerül a jegy, ennyi pénzért autóval több helyre eljuthatok és viszonylag hamarabb is. Nem zsebelnek ki és nem viszek haza annyi fertőzést, betegséget a gyerekeimnek. Mivel külső kerületben lakom, igencsak sokszor át kell szállnom.

Három gyermeket nevelek, a legkisebbet babakocsival hordoztam. Itt a kerületben nagyon rendesek a sofőrök, "imádom" őket. De a belvárosban mással kellett szembesülnöm. Nem egyszer fordult elő, hogy a babakocsira rácsukták az ajtót (szó szerint, nem előttünk).

Arra is volt példa, hogy a nagyobbik gyerekem felmászott, a babakocsit felraktam, és a kisebb lent várt a segítségre, hogy fel tudjon szállni. Régi magas buszról van szó. Nincs annál rettenetesebb érzés egy anyának, mint amikor rázárják az ajtót, a gyermek lent sír, mert "otthagyták"!

Hiába ordítottam, az utasok fele bambán nézett, mit ordítok. A sofőr kedélyesen hallgatta a rádiót, amíg egy férfi rá nem csapott az üvegre, hogy álljon már meg... Ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttem: soha többé BKV, hacsak iszonyatosan rá nem szorulok.

Szerettem BKV-val utazni. De több mint 10 év után látom, ahogy mennek tönkre a buszok, több füstöt eresztenek, mint egy gyár. Erre nagyon jó példa volt anno a sztrájk. Csend volt a városban és érezhetően tisztább volt a levegő. Az autósok is másképp közlekedtek, mintha nyugodtabb lett volna a város.

Olvasom a posztokat és látom a képeket. Egyre jobban az a véleményem, hogy a nagyobb családosoknak már nem szorítanak "helyet" – ezt a hozzáállásra értem – a buszokon, metrókon. Nem utolsó sorban azt látom, hogy fizetünk, de nem érteni a miértjét. Rossz és büdös buszok, késve induló-érkező járatok, és az emberi jóindulat hiánya…

A poszthoz a BKV-figyelő Facebook oldalán tudtok hozzászólni:http://www.facebook.com/bkvfigyelo

komment komment Címkék: gyerek busz babakocsi troli higiénia rácsukta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása