BKV-Figyelő

Hamis bérletet adtak el a BKK jegypénztárában?

Király Dávid

2013.06.24
12:03

Valószínűleg nem. Kívülállóként nehéz megállapítani, mi történhetett, első pillantásra az ellenőr tévedhetett, de ezt csak egy vizsgálat tudná tisztázni. Ahhoz viszont szükség lenne arra a bérletszelvényre, amelyet Esztertől elkoboztak.

Az alábbi eset a múlt héten szerdán (2013. június 19.) esett meg velem a Corvin-negyednél. Kiszállva a metróból reggel 8 óra magasságában jegy- és bérletellenőrzés. Én is felmutattam bérletemet, mire az ellenőr közölte, hogy a bérletszelvényem hamis.

bkkhaviberlet_bkk.jpgForrás: BKK

A bérletemet még jó egy hete a Határ úton vettem; mint mindig, most is kértem a blokkot, de az eladó közölte, hogy elromlott a készüléke, így nem tudja azt odaadni. Mivel nem vagyok időmilliomos, a bérletet meg már kiállította, nem volt helye reklamációnak. Hivatalos BKK-pénztárról volt szó, nem kutyaólas utcai árusítóról, ezért semmi rosszra nem gyanakodtam!

Az ellenőr közölte, hogy a bérletet elkobozza. Mondtam, hogy rendben van, de akkor kérek átvételi elismervényt. Mondta, hogy ahhoz fel kell vennie az adataimat és a jegyzőkönyvet alá kell írnom. Természetesen az ellenőrnek nem adtam át az irataimat és a jegyzőkönyvet se voltam hajlandó aláírni. Mondtam, ha valami nem tetszik, hívjunk egy rendőrt. Erre már nem volt hajlandó, így utamra engedett.

Ha aláírom a jegyzőkönyvet, ki tudja, hogy azt mire fogják használni, arról nem is beszélve, hogy azzal elismerem a bűnösségemet. Így viszont buktam 10 500 forintot. Ebből csak az a tanulság, hogy mindig kérni kell a blokkot és érdemes ezt a szándékunkat előre jelezni. Az, hogy így jártam, annak tudható be, hogy nem készültem fel arra, hogy egy ilyen nagy cég hivatalos értékesítő helyén problémát jelenthet egy egyszerű blokk kiadása.

Mindenesetre nem tudom a dolgot hová tenni, mivel ilyen velem még nem történt, igaz itt a blogon lehetett már hasonlókról olvasni.

Hogy árusíthatnak egy hivatalos jegypénztárban hamis bérletet? Hogy fordulhat elő, hogy nem tudnak blokkot adni, hisz azt most már mindenhol kötelező a megvásárolt termék mellé kiadni? Mi alapján tudják az ellenőrök a bérleteket kiszűrni? Csak úgy elkobozhatja és zsebre vághatja bárkinek a bérletét a hatóság megkerülésével? Hová kerülhetett az én bérletem, amiről még átvételi elismervény sem készült? Ha aláírtam volna a jegyzőkönyvet, akkor most lehet, hogy engem vádolnának okirat-hamisítással?

komment komment Címkék: ellenőr blokk jegypénztár hamis bérlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása