BKV-Figyelő

A 909-es számú szardíniás doboz

Király Dávid

2013.11.18
13:22

Vera vendéglátós, csak az éjszakai busszal tud hazamenni munka után. Feltéve, hogy felfér rá.

Ma hajnalban (november 15., péntek - a szerk.) bekövetkezett egy olyan dolog, amit a munkatársaimmal már régóta vártunk, pontosabban tudat alatt ettől rettegünk már jó ideje. Vendéglátós vagyok, így meglehetősen későn végzek, és ha úgy alakul, akkor általában az első, vagy a második 909-es éjszakai busszal szoktam hazamenni.

ejszakai.JPG

A busz alapvetően a belvárost hivatott összekötni Kőbányával és Kispesttel. A napközbeni járatok, amiket levált, az a 9-es és a 95-ös busz. Az első egy csuklós busz, a második pedig egy 3 ajtós, viszont nagyon sűrű járat. A BKV - nem tudom, milyen megfontolásból - mindig 3 ajtós buszt indít az amúgy elég sok embert kiszolgáló vonalon, úgy, hogy az éjszakai busz csak félóránként közlekedik.

A tömegnyomorral az ember úgy-ahogy kiegyezik, viszont már régóta látszik, hogy ez a kis busz nem elég az utazóközönség kiszolgálására. A ma hajnal volt a csúcs: a 0:34-es buszra egyszerűen nem fértünk föl a Harminckettesek terén. Fizikai képtelenség lett volna, a megállóban várakozók közül mi és még úgy 3-4 fő meg se merte kockáztatni a feljutást a buszra, inkább lemondóan elsétáltak.

Mi azonban kénytelenek voltunk megvárni a következő buszt, ugyanis én Kőbányán lakom, a munkatársam pedig kispesti. Nem valami kellemes a novemberi éjszaka, főleg, ha az ember munka után még fél órát kénytelen állni a hidegben. Ám még rosszabb belegondolni, hogy mi van, ha a BKV nem hajlandó csuklós buszra cserélni ezt a járatot, és mondjuk december közepén esik meg ugyanez.

Főleg úgy, hogy mindig tisztességesen veszek bérletet, tehát tulajdonképpen azért fizetek, hogy fagyoskodjam a megállóban. Itt jegyezném meg, hogy igen, volt idő, amikor a 909-es járat csuklós busz volt.

komment komment Címkék: tömeg éjszakai csuklós busz 909-es busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása