BKV-Figyelő

15-ös busz - a mostohagyerek

Király Dávid

2013.12.16
17:16

Késésekről, kimaradó járatokról, a vonalat nem ismerő buszvezetőkről írt nekünk - pontosabban eredetileg a BKK-nak - Márta.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy a 15-ös autóbusz vonalán immár egy hónapja észlelhető őskáosznak mi a magyarázata. November 9-ig (régi útvonal) majdnem a kiírt menetrend szerint közlekedtek a járművek. Max. 5 perces késéssel, de megérkeztek a járművek.

15busz.JPGMég az átszervezés előtt (Fotó: Wikipedia/Foma)

Én reggelente a Boráros tértől a Kálvin térig utazom. A menetrendtől teljesen függetlenül, de még elfogadható időszakonként követik a járművek egymást. Hogy mikor indulnak, azt onnan tudni, hogy kiteszik az indexet, köszönő viszonyban sincsenek a kifüggesztett menetrenddel.

Délután 5 óra után (csak erről az időszakról van tapasztalatom) viszont a Köztelek utcai megállóban rendszeresen 20-30, de volt, hogy már 40 percet is kellett várni egy járműre. Szerintem a komplett menetideje nincs ennyi a járatnak.

Valahogy olyan ez az egész, mint egy mostohagyermek. A sofőrök nem tudják az útvonalat, mi utasok segítünk nekik, hogy hol merre forduljanak, hol vannak a megállók. Elismerem, hogy nem ismerhet minden sofőr minden járatot, de szerintem ilyen estekben rádión azért figyelemmel lehetne kísérni az "újakat" . 

komment komment Címkék: menetrend káosz 15-ös busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása